Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Info ikona

7x nebeské krémové řezy

Co si takhle udělat hezčí den a upéct si naprosto božské, nadýchané, krémové řezy? Bábovka je také dobrá, ale co si budeme povídat, lahodný sladký krém posune moučník vždy na vyšší úroveň. Jsme si jistí, že těm, které se vám chystáme představit, by neodolal ani ten největší odpůrce sladkého.
5. 4. 2021 | Autor: Sabina Jarošová

Kremšnyt

Snad tím nejkrémovějším moučníkem ze všech je takzvaný kremšnyt. Bohužel u nás není tolik známý. Jedná se o slovinský dezert, na který v této zemi narazíte snad v každé cukrárně i restauraci. První zmínka o kremšnytu pochází z roku 1953, jedná se tedy o poměrně „mladý“ dezert. Základem jsou dva pláty křehkého listového těsta, mezi kterými je bohatá vrstva našlehaného žloutkového krému a šlehačky. Také už se vám sbíhají sliny?

Nebeské řezy alias kremšnyt

Kombinace listového těsta, nadýchané šlehačky a vanilkového krému je osvědčená a nestárnoucí. Na tuhle lahodu už jinam...

Řezy Florida

Potřebujete upéct něco delikátního a krásně vypadajícího, ale nemáte dostatek času? Pak se pusťte do pečení Florida řezů. Jsou hotové za chviličku a chutnají božsky. Kombinace kakaového piškotového korpusu, žloutkového krému a nadýchaného sněhu prostě nikdy nezklame.

Řezy Florida

Tři zdánlivě nesourodé komponenty – lehký sníh, hutný krém a piškotový korpus – jsou zde v...

Míša řezy

Oblíbené dětmi i dospělými. To jsou Míša řezy, inspirované tvarohovým nanukem Míša, který se začal vyrábět v roce 1962. Kombinaci kakaového piškotu, tvarohového krému a jemné čokoládové polevy si musí zamilovat snad každý.

Míša řezy

Moučník, který milují všechny generace. Kakaový piškot s tvarohovým krémem a čokoládovou polevou je prostě božský!

Millefeuille

A teď něco skutečně luxusního. Tradiční francouzský dezert zvaný Millefeuille nejen luxusně vypadá, ale i chutná. Název mille feuille znamená v překladu tisíc plátků, což má svůj důvod. Vyrábí se totiž ze tří plátů křupavého listového těsta, mezi nimiž je pomocí zdobícího pytlíku nastříkaný krém, nejčastěji žloutkový nebo čokoládový.

Millefeuille

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát zasvětí do výroby superkřupavého listového těsta a hříšně...

Žloutkové řezy

Žloutkové řezy existují v mnoha variacích a jedná se vlastně o velmi podobný dezert jako je kremšnyt. V různých podobách se vyskytuje například i v Rakousku, Slovensku a Maďarsku, kde se žloutkovým řezům říká „krémeše“. Základem je listové těsto promazané krémem z vanilkového pudinku. Vršek řezů se potírá rybízovým džemem a polévá citrónovou polevou.

Jemné žloutkové řezy

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je osvědčená a příprava dětsky snadná.

Důlkové řezy

Důlkové řezy patří mezi velmi snadnou, ale chutnou variantu řezů. Kombinace piškotu, sladkého vanilkového pudinku a zakysané smetany se skořicí možná může znít zvláštně, ale „kysanka“ dodá moučníku šmrnc. A proč se řezům říká důlkové? Protože do upečeného, a ještě teplého piškotu se dělají důlky, do kterých pak zateče pudink. Tento trik dělá dezert ojedinělým.

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Nadýchaný piškot s důlky plnými sladkého pudinku a navrch svěží zakysaná smetana... Slast!

Řezy s burákovým máslem

Na závěr pro vás máme ne zcela tradiční, ale za to strašně dobré řezy s burákovým máslem. Vězte, že jestli patříte do skupiny odpůrců burákového másla, tak s tímhle dezertem se to změní. Základem řezů je lehoučký korpus ze sněhu a rozemletých ořechů. To se po upečení pomaže krémem z burákového másla, bílé čokolády a smetany a přiklopí opět korpusem. Na konec se celý dezert ještě pomaže čokoládovým krémem. Není to úplně dietní moučník, ale jednou za čas to za to stojí. Uvidíte sami.

Řezy s krémem z burákového másla

Burákové máslo buď milujete, nebo se mu vyhýbáte. Vyzkoušejte tenhle dezert, a zařadíte se do první skupiny.

Související

Millefeuille s hruškami a tvarohem

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Karamelové řezy

Karamel voní navinule hořkosladce, leckdy chutná po mandlích, na jazyku se jen rozplývá a krásně se táhne...

Krémové řezy

Vypadají poněkud komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!

Citronovo-borůvkové řezy

Borůvky konečně dozrávají a my pro vás máme lahodný a jednoduchý dezert, ve kterém nádherně vyniknou.

Kokosové řezy s rebarborou a jahodami

Vymazlený recept udělá z obyčejné buchty na plech hvězdu nedělního odpoledne.

Jak na dokonalou piškotovou roládu s krémovou náplní?

Nadýchaný piškot a v něm lehký krém. To je piškotová roláda. Podle surovin a postupu se může zdát, že je příprava...

Lanýžový dort: připravte si ten nejčokoládovější dort ze všech

Dostali jste chuť na opravdu čokoládový dezert, ale žádný vás nenapadá? Vsaďte na lanýžový dort. Nic čokoládovějšího a...

Přidat komentář