Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy „Malinový obláček“
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 60
Více než hodinu Pro zkušené Pro více než 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6001 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 601 g
Tuky 328 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řezy malinový obláček se rychle stanou hvězdou každého večírku a rodinného setkání. Křehký koláč se šťavnatými malinami a křupavými pusinkami chutná všem a je skutečným hitem mezi dezerty. Prozradíme vám naše tipy, jak připravit malinový dort, který potěší vaše hosty.

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
máslo 100 g
kypřicí prášek do pečiva 2 g
prášková
škrob 2 ČL
bramborový
mandle plátky 100 g
raději želé cukrárenské červené (na 500 ml tekutiny)
sirup ovocný
podle chuti
voda
podle potřeby na doředění sirupu
maliny 500 g
sůl 1 špetka

Postup

1

Křehké těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte stranou do lednice. Žloutky rychle prohněťte společně se studeným máslem, moukou, 30 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Křehké těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však na 1 hodinu. Po této době těsto rozválejte a vyložte jím plech o rozměrech 21 x 33 cm. Křehké těsto propíchejte vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. 

2

Želé s malinami: Důkladně rozmíchejte obsah 2 balíčků cukrárenského želé v 750 ml malinového sirupu s vodou. Poměr sirupu vůči vodě volte podle své chuti. Přiveďte k varu a minutu povařte. Poté tekutinu nechte lehce zchladnout., ale pozor aby želé úplně neztuhlo! Na křehké těsto nasypejte maliny a rovnoměrně rozprostřete. Zalijte zchladlým želé a nechte zcela ztuhnout.

3

Krém: Mezitím, co želé tuhne, vyšlehejte krémový sýr s 30 g moučkového cukru, pak pomalu přidejte mascarpone a vše pečlivě promíchejte do hladké hmoty. Namočte želatinu do malého množství vody a nechte ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpusťte v rendlíku. Když se želatina zcela rozpustí, přidejte 2 lžíci krému, dobře rozmíchejte a vlijte směs zpět do krému a důkladně vmíchejte. Takto připravený krém nalijte na ztuhlé malinové želé a uhlaďte.

4

Pusinky: Vychlazené bílky vyšlehejte se špetkou soli, a pak pomalu po malých dávkách přidávejte jemný krupicový cukr. Nakonec přidejte škrob a vše chvíli šlehejte. Hustou směs rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Posypte sníh mandlovými lupínky, vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte přibližně 1 hodinu. Upečenou pusinku vyjměte z trouby, nechte ji vychladnout a poté ji opatrně přeneste na krém.

5

Dezert podávejte nakrájený na řezy.

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Apetit magazín