Řezy malinový obláček se rychle stanou hvězdou každého večírku a rodinného setkání. Křehký koláč se šťavnatými malinami a křupavými pusinkami chutná všem a je skutečným hitem mezi dezerty. Prozradíme vám naše tipy, jak připravit malinový dort, který potěší vaše hosty.
Suroviny
Postup
Křehké těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte stranou do lednice. Žloutky rychle prohněťte společně se studeným máslem, moukou, 30 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Křehké těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však na 1 hodinu. Po této době těsto rozválejte a vyložte jím plech o rozměrech 21 x 33 cm. Křehké těsto propíchejte vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout.
Želé s malinami: Důkladně rozmíchejte obsah 2 balíčků cukrárenského želé v 750 ml malinového sirupu s vodou. Poměr sirupu vůči vodě volte podle své chuti. Přiveďte k varu a minutu povařte. Poté tekutinu nechte lehce zchladnout., ale pozor aby želé úplně neztuhlo! Na křehké těsto nasypejte maliny a rovnoměrně rozprostřete. Zalijte zchladlým želé a nechte zcela ztuhnout.
Krém: Mezitím, co želé tuhne, vyšlehejte krémový sýr s 30 g moučkového cukru, pak pomalu přidejte mascarpone a vše pečlivě promíchejte do hladké hmoty. Namočte želatinu do malého množství vody a nechte ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpusťte v rendlíku. Když se želatina zcela rozpustí, přidejte 2 lžíci krému, dobře rozmíchejte a vlijte směs zpět do krému a důkladně vmíchejte. Takto připravený krém nalijte na ztuhlé malinové želé a uhlaďte.
Pusinky: Vychlazené bílky vyšlehejte se špetkou soli, a pak pomalu po malých dávkách přidávejte jemný krupicový cukr. Nakonec přidejte škrob a vše chvíli šlehejte. Hustou směs rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Posypte sníh mandlovými lupínky, vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte přibližně 1 hodinu. Upečenou pusinku vyjměte z trouby, nechte ji vychladnout a poté ji opatrně přeneste na krém.
Dezert podávejte nakrájený na řezy.
Zdroj: Moje Gotowanie