0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řezy malinový obláček
ZDROJ: Moje Gotowanie
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Pro zkušené Pro více než 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6001 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 601 g
Tuky 328 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řezy malinový obláček se rychle stanou hvězdou každého večírku a rodinného setkání. Křehký koláč se šťavnatými malinami a křupavými pusinkami chutná všem a je skutečným hitem mezi dezerty. Prozradíme vám naše tipy, jak připravit malinový dort, který potěší vaše hosty.

Suroviny

vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
máslo 100 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 2 g
vanilkový cukr 4 g
krémový sýr 500 g
mascarpone 250 g
želatina 2 ČL
prášková
krupicový cukr 150 g
škrob 2 ČL
bramborový
mandle plátky 100 g
želé dortové 2 ks
raději želé cukrárenské červené (na 500 ml tekutiny)
sirup ovocný
podle chuti
voda
podle potřeby na doředění sirupu
maliny 500 g
sůl 1 špetka

Postup

1

Křehké těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky dejte stranou do lednice. Žloutky rychle prohněťte společně se studeným máslem, moukou, 30 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Křehké těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však na 1 hodinu. Po této době těsto rozválejte a vyložte jím plech o rozměrech 21 x 33 cm. Křehké těsto propíchejte vidličkou a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout. 

2

Želé s malinami: Důkladně rozmíchejte obsah 2 balíčků cukrárenského želé v 750 ml malinového sirupu s vodou. Poměr sirupu vůči vodě volte podle své chuti. Přiveďte k varu a minutu povařte. Poté tekutinu nechte lehce zchladnout., ale pozor aby želé úplně neztuhlo! Na křehké těsto nasypejte maliny a rovnoměrně rozprostřete. Zalijte zchladlým želé a nechte zcela ztuhnout.

3

Krém: Mezitím, co želé tuhne, vyšlehejte krémový sýr s 30 g moučkového cukru, pak pomalu přidejte mascarpone a vše pečlivě promíchejte do hladké hmoty. Namočte želatinu do malého množství vody a nechte ji nabobtnat. Pak ji opatrně rozpusťte v rendlíku. Když se želatina zcela rozpustí, přidejte 2 lžíci krému, dobře rozmíchejte a vlijte směs zpět do krému a důkladně vmíchejte. Takto připravený krém nalijte na ztuhlé malinové želé a uhlaďte.

4

Pusinky: Vychlazené bílky vyšlehejte se špetkou soli, a pak pomalu po malých dávkách přidávejte jemný krupicový cukr. Nakonec přidejte škrob a vše chvíli šlehejte. Hustou směs rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Posypte sníh mandlovými lupínky, vložte do trouby vyhřáté na 130 °C a sušte přibližně 1 hodinu. Upečenou pusinku vyjměte z trouby, nechte ji vychladnout a poté ji opatrně přeneste na krém.

5

Dezert podávejte nakrájený na řezy.

Zdroj: Moje Gotowanie

Související články

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní
  • Tipy a triky

Jak předpéct těsto na křehký koláč s náplní

Předpečením křehkého těsta zabráníme tomu, že ve výsledném koláči zvlhne a nedostane se nám křehkého máslového potěšení. Předpečený korpus následně lépe udrží tekutou náplň, a koláč zůstane vespodu pěkně křupavý. Této metodě se také říká...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit