Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Těsto
mouka 250 g
máslo 120 g
voda 100 ml
studená
sůl
žloutek 1 ks
jablka 1 kg
cukr 25 g
Krém
mléko 100 ml
smetana 100 ml
vejce 2 ks
cukr 75 g
vanilka

Těsto: uprostřed mouky vytvořime důlek, kam nasypeme špetku cukru a špetku soli, kostky másla pokojové teploty, vodu, žloutek. Jemnou prací prstů začneme postupně smíchávat mouku s ostatními ingrediencemi až postupně celou dlaní a vypracujeme vláčné těsto. Z něj vytvoříme malou kouli, kterou v potravinové fólii necháme v chladnu uležet, dokud nebudeme mít připravená jablka a krém.

Oloupeme jablka, vykrojíme jadřince, rozkrájíme na osminy. Na jejich povrchu je můžeme lehce nakrojit pro usnadnění jejich pečení i pro hezký efekt. Cukr s vejci a špetnkou soli vyšleháme, přidáme vanilku, smetanu (polovinu množství můžeme nahradit mlékem). 

Těsto rozválíme, položíme na pečící formu, případně dno propícháme vidličkou (ale nemusíme). Jablka vyskládáme na těsto a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 25-30 minut. Poté zalijeme krémem a necháme dopéct, až jablka, okraje těsta i krém zezlátnou.

Existuje několik variací postupu a přípravy, Tento uvedený recept je rychlý, jednoduchý a výsledek velmi chutný.

Autor: dada zazvor

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit