Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 110
Více než hodinu Velmi snadné na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4702 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 634 g
Tuky 207 g
Vláknina 76 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drobenka z ovesných vloček a přírodního cukru je zajímavou obměnou známé klasiky.

Suroviny

plus na poprášení
máslo 125 g
vychlazený a nasekaný
sůl 1 špetka
Na náplň
jablko 1,3 kg
pevná, loupaná bez jadřinců
rozinky 100 g
sultánky, propláchnuté
skořice ½ ČL
mleté
strouhaný
rozpuštěné
Na drobenku
hnědý cukr 80 g

Postup

1

V kuchyňském robotu několika pulzy rozmixujte mouku, máslo, cukr a sůl na drobenku; hrudky by měly být asi o velikosti hrášku. Přidejte 2 lžíce ledové vody a krátce promixujte – těsto by se po zmáčknutí mělo začít spojovat. Pokud ne, přilijte ještě trochu vody, ale mixujte opravdu jen krátce, jinak by těsto bylo tvrdé.

2

Těsto vysypte na arch potravinářské fólie a vytvarujte z něj kolo o síle 2,5 cm. Zabalte ho a dejte do chladničky na 1 hodinu odpočinout. (Lze nechat v chladničce až 3 dny nebo i zmrazit, a to na dobu 2 měsíců.

3

Jablka nakrájejte na kostičky a promíchejte je se zbývajícími přísadami na náplň. Promíchejte přísady na drobenku. Troubu předehřejte na 180 °C.

4

Na pracovní ploše poprášené moukou rozválejte těsto na kolo o průměru 28 cm. Opatrně ho pomocí válečku přeneste do dortové formy o průměru 24 cm a těstem vyložte i stěny formy.

5

Rozprostřete na těsto náplň, pokapejte ji máslem a posypte drobenkou. Zakryté alobalem pečte 30 minut. Sejměte alobal a pečte dalších 25–30 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

AD
Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem
  • Zajímavosti

Ochutnejte Vary všemi smysly. Hlad zaženete dokonalým steakem

Letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary vypukne už za necelé dva týdny a město opět po roce zaplní tisíce filmových fanoušků. Patříte k těm, kteří si rádi užívají vše, co festival nabízí? Stíháte několik filmů...
AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...