Americké lívance s arašídovou polevou

Americké lívance s arašídovou polevou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1709 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 168 g
Tuky 84 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do léta je sice ještě daleko, ale proč si nezpříjemnit čekání na ně běžně dostupným letním ovocem? Americkou kuchyní inspirované arašídové lívance jsou skvělá snídaně pro dva nebo dezert pro čtyři.

Suroviny

máslo 45 g
rozpuštěné + na opékání
80 g
hladké arašídové máslo
mouka pšeničná hladká 180 g
krupicový cukr 20 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl špetka
vejce 2 ks
podmáslí 380 g
300 g
směs jahod, malin a borůvek
Na arašídovou polevu
máslo 20 g
80 g
hladké arašídové máslo (arašídová pomazánka)
med 1 PL
tekutý

1 Do másla zašlehejte dohladka arašídové máslo. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte vejce a podmáslí, potom i arašídovou směs. Na středním ohni rozehřejte pánev a potřete ji rozpuštěným máslem. Po naběračkách vlévejte těsto a opékejte lívance dozlatova, z každé strany cca 2–3 minuty.

2 Na polevu jemně prohřívejte v rendlíku za občasného míchání máslo, arašídové máslo a med 2–3 minuty dohladka. Společně s ovocem podávejte k lívancům.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit