Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké lívance s arašídovou polevou
Americké lívance s arašídovou polevou
ZDROJ: Ant Duncan, Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Americké lívance s arašídovou polevou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2741 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 206 g
Tuky 158 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do léta je sice ještě daleko, ale proč si nezpříjemnit čekání na ně běžně dostupným letním ovocem? Americkou kuchyní inspirované arašídové lívance jsou skvělá snídaně pro dva nebo dezert pro čtyři.

Suroviny

rozpuštěné + na opékání
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl špetka
vejce 2 ks
ovoce 300 g
směs jahod, malin a borůvek
Na arašídovou polevu
hladké (arašídová pomazánka)
med 1 PL
tekutý

Postup

1

Do másla zašlehejte dohladka arašídové máslo. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte vejce a podmáslí, potom i arašídovou směs. Na středním ohni rozehřejte pánev a potřete ji rozpuštěným máslem. Po naběračkách vlévejte těsto a opékejte lívance dozlatova, z každé strany cca 2–3 minuty.

2

Na polevu jemně prohřívejte v rendlíku za občasného míchání máslo, arašídové máslo a med 2–3 minuty dohladka. Společně s ovocem podávejte k lívancům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín