0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké lívance s arašídovou polevou

Americké lívance s arašídovou polevou

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1709 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 168 g
Tuky 84 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do léta je sice ještě daleko, ale proč si nezpříjemnit čekání na ně běžně dostupným letním ovocem? Americkou kuchyní inspirované arašídové lívance jsou skvělá snídaně pro dva nebo dezert pro čtyři.

Suroviny

máslo 45 g
rozpuštěné + na opékání
80 g
hladké arašídové máslo
mouka pšeničná hladká 180 g
krupicový cukr 20 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
jedlá soda 0.5 ČL
sůl špetka
vejce 2 ks
podmáslí 380 g
300 g
směs jahod, malin a borůvek
Na arašídovou polevu
máslo 20 g
80 g
hladké arašídové máslo (arašídová pomazánka)
med 1 PL
tekutý

1 Do másla zašlehejte dohladka arašídové máslo. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte vejce a podmáslí, potom i arašídovou směs. Na středním ohni rozehřejte pánev a potřete ji rozpuštěným máslem. Po naběračkách vlévejte těsto a opékejte lívance dozlatova, z každé strany cca 2–3 minuty.

2 Na polevu jemně prohřívejte v rendlíku za občasného míchání máslo, arašídové máslo a med 2–3 minuty dohladka. Společně s ovocem podávejte k lívancům.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit