
Americké lívance s arašídovou polevou
Do léta je sice ještě daleko, ale proč si nezpříjemnit čekání na ně běžně dostupným letním ovocem? Americkou kuchyní inspirované arašídové lívance jsou skvělá snídaně pro dva nebo dezert pro čtyři.
Ingredience
- 45 g másla, rozpuštěného + na opékání
- 80 g hladkého arašídového másla
- 180 g hladké mouky
- 20 g krupicového cukru
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 2 vejce
- 380 g podmáslí
- 300 g směsi jahod, malin a borůvek
- 20 g másla
- 80 g hladkého arašídového másla (arašídové pomazánky)
- 1 lžíce tekutého medu
NA ARAŠÍDOVOU POLEVU
Příprava jídla
1 Do másla zašlehejte dohladka arašídové máslo. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte vejce a podmáslí, potom i arašídovou směs. Na středním ohni rozehřejte pánev a potřete ji rozpuštěným máslem. Po naběračkách vlévejte těsto a opékejte lívance dozlatova, z každé strany cca 2–3 minuty.
2 Na polevu jemně prohřívejte v rendlíku za občasného míchání máslo, arašídové máslo a med 2–3 minuty dohladka. Společně s ovocem podávejte k lívancům.
Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media
Přidat komentář