Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americké lívance s arašídovou polevou

Do léta je sice ještě daleko, ale proč si nezpříjemnit čekání na ně běžně dostupným letním ovocem? Americkou kuchyní inspirované arašídové lívance jsou skvělá snídaně pro dva nebo dezert pro čtyři.

Vydání: 2019/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20
Sladká jídla Americká

Ingredience

    • 45 g másla, rozpuštěného + na opékání
    • 80 g hladkého arašídového másla
    • 180 g hladké mouky
    • 20 g krupicového cukru
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • 2 vejce
    • 380 g podmáslí
    • 300 g směsi jahod, malin a borůvek 

    NA ARAŠÍDOVOU POLEVU

    • 20 g másla
    • 80 g hladkého arašídového másla (arašídové pomazánky)
    • 1 lžíce tekutého medu

Příprava jídla

1 Do másla zašlehejte dohladka arašídové máslo. V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, jedlou sodu a sůl. Vmíchejte vejce a podmáslí, potom i arašídovou směs. Na středním ohni rozehřejte pánev a potřete ji rozpuštěným máslem. Po naběračkách vlévejte těsto a opékejte lívance dozlatova, z každé strany cca 2–3 minuty.

2 Na polevu jemně prohřívejte v rendlíku za občasného míchání máslo, arašídové máslo a med 2–3 minuty dohladka. Společně s ovocem podávejte k lívancům.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář