Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké lívance s domácím slaným karamelem
Americké lívance s domácím slaným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Americké lívance s domácím slaným karamelem

4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3763 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 267 g
Tuky 267 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se chcete po ránu (nebo vlastně kdykoli během dne) rozmazlit, jsou tyhle nadýchané lívance se šlehačkou a slaným karamelem jasnou volbou! Recept z bistra Sweet & Pepper Days si zamilujete na první ochutnání...

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
sůl ½ ČL
vejce 2 ks
mléko 250 ml
rozpuštěné
rostlinný olej
na opékání
nasucho opražené
máta
lístky na ozdobení
Na slaný karamel
třtinový cukr 50 g
zlatý sirup 50 g
sůl mořská 1,5 ČL
hrubá

Postup

1

Mouku prosejte do mísy, přisypte kypřicí prášek, cukr a sůl. V jiné míse prošlehejte vejce s mlékem a máslem. Vlijte k mouce a promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte alespoň 10 minut odpočívat.

2

Na karamel dejte do hrnce máslo, oba cukry a zlatý sirup a na mírném ohni nechte rozpustit a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a vlijte šlehačku. Vraťte na plotnu a minutu povařte, vmíchejte sůl a odstavte.

3

Na rozpáleném oleji postupně opečte lívance z obou stran dozlatova.

4

Lívance rozdělte na talíře, přelijte karamelem, posypte opraženými ořechy a ozdobte snítkou máty. Podávejte s ušlehanou šlehačkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...