0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Americké lívance s domácím slaným karamelem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Americké lívance s domácím slaným karamelem

3.7 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3763 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 267 g
Tuky 267 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud se chcete po ránu (nebo vlastně kdykoli během dne) rozmazlit, jsou tyhle nadýchané lívance se šlehačkou a slaným karamelem jasnou volbou! Recept z bistra Sweet & Pepper Days si zamilujete na první ochutnání...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 190 g
kypřicí prášek do pečiva 4 ČL
krupicový cukr 1 PL
sůl 0.5 ČL
vejce 2 ks
mléko 250 ml
máslo 5 PL
rozpuštěné
rostlinný olej
na opékání
vlašské ořechy 1 hrst
nasucho opražené
máta
lístky na ozdobení
smetana ke šlehání 200 ml
Na slaný karamel
máslo 75 g
moučkový cukr 50 g
třtinový cukr 50 g
zlatý sirup 50 g
smetana ke šlehání 100 ml
40%
sůl mořská 1.5 ČL
hrubá

Postup

1

Mouku prosejte do mísy, přisypte kypřicí prášek, cukr a sůl. V jiné míse prošlehejte vejce s mlékem a máslem. Vlijte k mouce a promíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Nechte alespoň 10 minut odpočívat.

2

Na karamel dejte do hrnce máslo, oba cukry a zlatý sirup a na mírném ohni nechte rozpustit a krátce povařte, dokud směs nezhoustne. Sejměte z ohně a vlijte šlehačku. Vraťte na plotnu a minutu povařte, vmíchejte sůl a odstavte.

3

Na rozpáleném oleji postupně opečte lívance z obou stran dozlatova.

4

Lívance rozdělte na talíře, přelijte karamelem, posypte opraženými ořechy a ozdobte snítkou máty. Podávejte s ušlehanou šlehačkou.

Související články

Jak na dokonalé palačinky
  • Tipy a triky

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy zajistit dokonale hebké, nadýchané těsto? Ano! A my vám je prozradíme. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit