Prozradíme vám trik, díky kterému budou vaše veganské lívance neodolatelně nadýchané! Proměňte mouku, ovesné mléko a další suroviny v lahodnou snídani bez živočišných produktů. Celé jídlo skvěle doplňuje ovocná omáčka z lesních plodů.
Suroviny
Postup
Všechny ingredience na těsto dejte do velké mísy. Míchejte, až v těstě zůstane jen několik malých hrudek mouky (tedy ne úplně dohladka). Na první pohled se to může zdát neobvyklé. Nenechte se však odradit, protože díky tomu budou palačinky ještě nadýchanější.
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte malou kapku oleje. Lžící z těsta tvarujte na pánvi kulaté lívance.
Lívance opékejte na středním ohni. Jakmile se na povrchu vytvoří malé bublinky a okraje zpevní, můžete lívanec opatrně obrátit. Měly by se obracet pouze jednou, jinak rychle ztratí svou nadýchanost a vzdušnost. Lívance ihned podávejte nebo je udržujte teplé v troubě nahřáté na 50°C.
Na omáčku z lesních plodů dejte ovoce, cukr a vodu do malého hrnce a přiveďte k varu. Bobule lehce propíchejte vidličkou.
Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte ho k ovoci. Dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
Lívance podávejte s omáčkou z lesních plodů a javorovým sirupem.
NĚCO NAVÍC
Na fotografii našeho receptu jsme smažili veganské lívance v malých kulatých ráfcích. To jim dodá ještě dokonalejší tvar. Pokud máte chuť, vyzkoušejte tento malý trik. Nadýchané lívance jsou však dokonalé i bez ráfků!
Fotografie a recept převzaty z Slowly veggie!