0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Nadýchané veganské lívance Slowly veggie
ZDROJ: Slowly veggie!
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1358 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 258 g
Tuky 18 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prozradíme vám trik, díky kterému budou vaše veganské lívance neodolatelně nadýchané! Proměňte mouku, ovesné mléko a další ingredience v lahodnou snídani bez mléka a vajec. Celé jídlo skvěle doplňuje ovocná omáčka z lesních plodů.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 150 g
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 1 PL
nebo agávový sirup
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
slunečnicový olej 1 PL
nebo rozpuštěný kokosový olej
nebo jiná rostlinná alternativa mléka
rostlinný olej
na opékání
javorový sirup
k podávání
Na omáčku z lesních plodů
krupicový cukr 1 PL
voda 80 ml
+ 2 lžíce na rozmíchání škrobu
škrob 1 ČL
kukuřičný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto dejte do velké mísy. Míchejte, dokud v těstě nezůstane jen několik malých hrudek mouky (tedy ne úplně dohladka). Na první pohled se to může zdát neobvyklé. Nenechte se však odradit, protože díky tomu budou palačinky ještě nadýchanější.

2

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte malou kapku oleje. Nalijte 2 až 3 lžíce těsta na pánev a lžící vytvarujte kulatý lívanec.

3

Lívance opékejte na středním plameni. Jakmile se na povrchu vytvoří malé bublinky a okraje zpevní, můžete lívanec opatrně obrátit. Měly by se obracet pouze jednou, jinak rychle ztratí svou nadýchanost a vzdušnost. Lívance ihned podávejte nebo je udržujte teplé v troubě nahřáté na 50°C.

4

Na omáčku z bobulí dejte bobule, cukr a vodu do malého hrnce a přiveďte k varu. Bobule lehce propíchejte vidličkou.

5

Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte ho do směsi bobulí. Dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

NĚCO NAVÍC
Na fotografii našeho receptu jsme smažili veganské lívance v malých kulatých ráfcích. To jim dodá ještě dokonalejší tvar. Pokud máte chuť, vyzkoušejte tento malý trik. Nadýchané lívance jsou však dokonalé i bez ráfků!

Fotografie a recept převzaty z Slowly veggie!

Související články

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč