0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadýchané veganské lívance

Nadýchané veganské lívance Slowly veggie
ZDROJ: Slowly veggie!
sdílet:

Nadýchané veganské lívance

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 8 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1358 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 258 g
Tuky 18 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Prozradíme vám trik, díky kterému budou vaše veganské lívance neodolatelně nadýchané! Proměňte mouku, ovesné mléko a další ingredience v lahodnou snídani bez mléka a vajec. Celé jídlo skvěle doplňuje ovocná omáčka z lesních plodů.

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 150 g
vanilkový cukr 1 bal
krupicový cukr 1 PL
nebo agávový sirup
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
slunečnicový olej 1 PL
nebo rozpuštěný kokosový olej
ovesné mléko 190 ml
nebo jiná rostlinná alternativa mléka
rostlinný olej
na opékání
javorový sirup
k podávání
Na omáčku z lesních plodů
borůvky 50 g
maliny 50 g
krupicový cukr 1 PL
voda 80 ml
+ 2 lžíce na rozmíchání škrobu
škrob 1 ČL
kukuřičný

Postup

1

Všechny ingredience na těsto dejte do velké mísy. Míchejte, dokud v těstě nezůstane jen několik malých hrudek mouky (tedy ne úplně dohladka). Na první pohled se to může zdát neobvyklé. Nenechte se však odradit, protože díky tomu budou palačinky ještě nadýchanější.

2

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte malou kapku oleje. Nalijte 2 až 3 lžíce těsta na pánev a lžící vytvarujte kulatý lívanec.

3

Lívance opékejte na středním plameni. Jakmile se na povrchu vytvoří malé bublinky a okraje zpevní, můžete lívanec opatrně obrátit. Měly by se obracet pouze jednou, jinak rychle ztratí svou nadýchanost a vzdušnost. Lívance ihned podávejte nebo je udržujte teplé v troubě nahřáté na 50°C.

4

Na omáčku z bobulí dejte bobule, cukr a vodu do malého hrnce a přiveďte k varu. Bobule lehce propíchejte vidličkou.

5

Smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi vody a přidejte ho do směsi bobulí. Dobře promíchejte a na mírném ohni vařte 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

NĚCO NAVÍC
Na fotografii našeho receptu jsme smažili veganské lívance v malých kulatých ráfcích. To jim dodá ještě dokonalejší tvar. Pokud máte chuť, vyzkoušejte tento malý trik. Nadýchané lívance jsou však dokonalé i bez ráfků!

Fotografie a recept převzaty z Slowly veggie!

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit