0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké pancakes (lívance)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 131
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 145 g
Tuky 57 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance! Když si projdete výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší – a výsledek samozřejmě taky. Američané dělají lívance, neboli pancakes, velké asi patnáct centimetrů v průměru a centimetr silné. Podávají je na talíři na sobě, ještě teplé je ozdobí porcí másla, velkou jako kopeček zmrzliny, polijí sirupem – a krájejí všechny najednou jako dort.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 170 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl špetka
krupicový cukr 1 PL
vejce 2 ks
prošlehaná
mléko 350 ml
máslo 2 PL
rozpuštěné, vychladlé + na smažení
javorový sirup
na přelití

Postup

1

1V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí.

2

Přidejte mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Nechte deset minut až půl hodiny odpočinout.

3

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a rozpusťte v ní oříšek másla.

4

Naběračkou vlijte tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi patnáct centimetrů.

5

Smažte, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obraťte a pokračujte ještě minutu. Hotové placky uchovávejte na teplém místě.

6

Lívance podávejte polité javorovým sirupem.

Tipy od Dity

  • Zdravější varianta: Pokud nahradíte polovinu mouky 200 g sýra ricotta a vynecháte cukr a máslo, dostanete zdravější a jemnější verzi amerických pancakes. Jsou ovšem křehčí, tak je raději tvarujte menší
  • S borůvkami: Další variantu lívanců připravíte třeba s borůvkami. Nalijte na pánev těsto, a jakmile se malinko zpevní, posypte je borůvkami nebo jiným drobným ovocem. Teprve pak obracejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

Anonym

Je ten pomer ingrediencii spravny? Zo 175 g muky a 3,5 deci mlieka jednoducho NEMOZE byt HUSTE cesto.

Anonym

Poměr správný není, dneska jsem je dělala a mléka jsem použila polovinu.

adela s.

Jednoducho muze :) mléko se má proslehat s vejci, těsto opravdu huste je.

Anonym

Vynikajici, ja misto mleka pouzila podmasli a smazila na suche panvi, ne na masle, to se mi zacalo prepalovat. Livance byly opravdu vynikajici!

Anonym

Není, dneska jsem je dělalal a mléka jsem použila polovinu.

Lenka Tatarková

V tom případě nevím jak to dělám, že mi to pokaždé vyjde i s uvedenými poměry surovin? A ještě ke všemu jsou nadýchané a lahodné?

Ludmila Linhartová

Také používám uvedený poměr surovin a nemám s výsledkem (který je výtečný) žádný problém.

Anonym

Poměr surovin dělám dle receptu a těsto je husté až až, snesla bych i trochu řidší.

Apetit magazín

AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč