Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Americké pancakes (lívance)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 134
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 145 g
Tuky 57 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance! Když si projdete výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší – a výsledek samozřejmě taky. Američané dělají lívance, neboli pancakes, velké asi patnáct centimetrů v průměru a centimetr silné. Podávají je na talíři na sobě, ještě teplé je ozdobí porcí másla, velkou jako kopeček zmrzliny, polijí sirupem – a krájejí všechny najednou jako dort.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl špetka
vejce 2 ks
prošlehaná
mléko 350 ml
rozpuštěné, vychladlé + na smažení
na přelití

Postup

1

1V míse promíchejte mouku s práškem do pečiva, cukrem a solí.

2

Přidejte mléko prošlehané s vejci. Metlou vše smíchejte na husté těsto a zašlehejte do něj rozpuštěné máslo. Nechte deset minut až půl hodiny odpočinout.

3

Rozehřejte pánev na vyšší teplotu a rozpusťte v ní oříšek másla.

4

Naběračkou vlijte tolik těsta, aby vznikla placka o průměru asi patnáct centimetrů.

5

Smažte, dokud nezačnou vyskakovat hnědé puchýřky (trvá to asi minutu), pak lívance obraťte a pokračujte ještě minutu. Hotové placky uchovávejte na teplém místě.

6

Lívance podávejte polité javorovým sirupem.

Tipy od Dity

  • Zdravější varianta: Pokud nahradíte polovinu mouky 200 g sýra ricotta a vynecháte cukr a máslo, dostanete zdravější a jemnější verzi amerických pancakes. Jsou ovšem křehčí, tak je raději tvarujte menší
  • S borůvkami: Další variantu lívanců připravíte třeba s borůvkami. Nalijte na pánev těsto, a jakmile se malinko zpevní, posypte je borůvkami nebo jiným drobným ovocem. Teprve pak obracejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Komentáře

06.08.2017 14:28

Poměr surovin dělám dle receptu a těsto je husté až až, snesla bych i trochu řidší.

10.07.2016 10:03

Také používám uvedený poměr surovin a nemám s výsledkem (který je výtečný) žádný problém.

02.11.2014 15:55

Není, dneska jsem je dělalal a mléka jsem použila polovinu.

18.01.2016 11:41

V tom případě nevím jak to dělám, že mi to pokaždé vyjde i s uvedenými poměry surovin? A ještě ke všemu jsou nadýchané a lahodné?

27.09.2014 09:50

Vynikajici, ja misto mleka pouzila podmasli a smazila na suche panvi, ne na masle, to se mi zacalo prepalovat. Livance byly opravdu vynikajici!

31.08.2009 21:19
Je ten pomer ingrediencii spravny? Zo 175 g muky a 3,5 deci mlieka jednoducho NEMOZE byt HUSTE cesto.
02.11.2014 15:55

Poměr správný není, dneska jsem je dělala a mléka jsem použila polovinu.

16.02.2015 13:01

Jednoducho muze :) mléko se má proslehat s vejci, těsto opravdu huste je.

Apetit magazín

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč