Suroviny
mouka pšeničná hladká
280
g
máslo
140
g
ořechy
50
g
mleté
droždí
10
g
cukr
1
PL
mléko
2
PL
z jednoho citronu
z jednoho citronu
anýz
1
PL
mletý
na obalení
Postup
1
Prosátou mouku smícháme s ořechy citronovou šťávou a kůrou a anýzem.
2
Mezitím si připravíme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí. Vykynutý kvásek přidáme k mouce, ke které přidáme na kousky nakrájené změklé máslo.
3
Uděláme vláčné těsto, ze kterého formujeme kroužky. Malý kousek těsta vyválíme a pak zatočíme. Nebo tvoříme kuličky, které zmáčkneme vidličkou a vznikne placička.
4
Pečeme asi 15 minut při teplotě 160°C. Po vychladnutí cukroví obalíme v cukru. Aninky by se měly nechat odležet alespoň dva týdny.
Foto: Pixabay.com