Hodnocení receptu
Průměr: 2.2 ()
Do 20 minut Snadné Na 25-30 středních sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4943 kcal
Bílkoviny 74 g
Cukr 630 g
Tuky 235 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Udělají radost každému školákovi.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra
nastrouhaná z biocitronu
mouka pšeničná polohrubá 500 g
prosátá
mouka
na podsypávání

Den předem (příprava těsta):

Změklé máslo ušlehejte do krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte cukr. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně obě vejce. Nakonec na několikrát opatrně rukama zapracujte v míse mouku a citronovou kůru a rychle zpracujte těsto. Dlouhé hnětení těstu neudělá dobře a začne řídnout. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici do druhého dne (těsto se první den lepí).

Druhý den (pečení a zdobení):

Připravte si středně velké plechy, které se vám vejdou do lednice. Vyložte je pečicím papírem.

2 Pracovní povrch posypte trochou mouky a rozválejte vychlazené těsto na 5mm placku.

Vykrájejte vybrané tvary sušenek pomocí vykrajovátek: hodiny kulatým vykrajovátkem, jablko kulatým, a srdcovým vykrajovátkem pak v horní části udělejte větší a v dolní menší důlek. Kráječem na pizzu vykrojte velkou tabuli (5 x 7cm), počítadlo (3 x 8cm), velké pravítko, pastelky a tužku (strany si nejdřív naznačte otisknutím čtvercového vykrajovátka dvakrát vedle sebe a k tomu otiskněte jednou trojúhelníkové vykrajovátko.

4 Tvary rozložte na plechy a vraťte na 20 minut do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C a pak pečte dozlatova podle velikosti 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit