0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3 / 5. Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné Na 25-30 středních sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4943 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 630 g
Tuky 235 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Udělají radost (nejen) každému školákovi.

Suroviny

máslo 250 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra
nastrouhaná z 1 biocitronu
mouka pšeničná polohrubá 500 g
prosátá
mouka pšeničná hladká
na podsypávání

Den předem (příprava těsta):

Změklé máslo ušlehejte do krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte cukr. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně obě vejce. Nakonec na několikrát opatrně rukama zapracujte v míse mouku a citronovou kůru a rychle zpracujte těsto. Dlouhé hnětení těstu neudělá dobře a začne řídnout. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici do druhého dne (těsto se první den lepí).

Druhý den (pečení a zdobení):

1 Připravte si středně velké plechy, které se vám vejdou do lednice. Vyložte je pečicím papírem.

2 Pracovní povrch posypte trochou mouky a rozválejte vychlazené těsto na 5mm placku.

3 Vykrájejte vybrané tvary sušenek pomocí vykrajovátek: hodiny kulatým vykrajovátkem, jablko kulatým, a srdcovým vykrajovátkem pak v horní části udělejte větší a v dolní menší důlek. Kráječem na pizzu vykrojte velkou tabuli (5 x 7cm), počítadlo (3 x 8cm), velké pravítko, pastelky a tužku (strany si nejdřív naznačte otisknutím čtvercového vykrajovátka dvakrát vedle sebe a k tomu otiskněte jednou trojúhelníkové vykrajovátko.

4 Tvary rozložte na plechy a vraťte na 20 minut do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C a pak pečte dozlatova podle velikosti 10–15 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč