Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní recept na sušenky

Udělají radost každému školákovi.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 25-30 středních sušenek
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 250 g změklého másla
    • 250 g krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 1 lžička vanilkového extraktu 
    • nastrouhaná kůra z biocitronu 
    • 500 g prosáté polohrubé mouky 
    • trocha mouky na podsypávání

Příprava jídla

Den předem (příprava těsta):

Změklé máslo ušlehejte do krémové konzistence. Přidejte vanilkový extrakt a postupně zašlehávejte cukr. Když je směs nadýchaná, přidejte postupně obě vejce. Nakonec na několikrát opatrně rukama zapracujte v míse mouku a citronovou kůru a rychle zpracujte těsto. Dlouhé hnětení těstu neudělá dobře a začne řídnout. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte v lednici do druhého dne (těsto se první den lepí).

Druhý den (pečení a zdobení):

Připravte si středně velké plechy, které se vám vejdou do lednice. Vyložte je pečicím papírem.

2 Pracovní povrch posypte trochou mouky a rozválejte vychlazené těsto na 5mm placku.

Vykrájejte vybrané tvary sušenek pomocí vykrajovátek: hodiny kulatým vykrajovátkem, jablko kulatým, a srdcovým vykrajovátkem pak v horní části udělejte větší a v dolní menší důlek. Kráječem na pizzu vykrojte velkou tabuli (5 x 7cm), počítadlo (3 x 8cm), velké pravítko, pastelky a tužku (strany si nejdřív naznačte otisknutím čtvercového vykrajovátka dvakrát vedle sebe a k tomu otiskněte jednou trojúhelníkové vykrajovátko.

4 Tvary rozložte na plechy a vraťte na 20 minut do lednice. Troubu předehřejte na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C a pak pečte dozlatova podle velikosti 10–15 minut.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář