Příjemně pikantní polévka, kterou potěšíte nejen vegetariány. Díky cizrně je navíc příjemně sytá.
Suroviny
olivový olej
2
PL
cibule
1
ks
česnek
4
stroužky
římský kmín
2
ČL
koriandr mletý
2
ČL
vývar zeleninový
1
l
brambory
3
ks
cizrna
400
g
konzerva
škrob
1
PL
maizena
zakysaná smetana
100
ml
harissa
1
ČL
+ k podávání
tahini
1
PL
baby špenát
200
g
Postup
1
Na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty opékejte 1 cibuli a 4 stroužky česneku, nadrobno.
2
Vsypte 2 lžičky římského kmínu a 2 lžičky mletého koriandru a míchejte další minutu.
3
Přidejte 1 l zeleninového vývaru, 3 pokrájené brambory a povařte 10 minut.
4
Pak vsypte 400 g konzervu cizrny, slitou, a vařte ještě 5 minut.
5
V misce smíchejte lžíci maizeny, 100 ml zakysané smetany, lžičku harisy a lžíci sezamové pasty tahini. Vmíchejte do polévky spolu s 200 g baby špenátu a po 2 minutách vypněte. Podávejte s harisou.