0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Arabská polévka s cizrnou a špenátem

Arabská polévka s cizrnou a špenátem

4.4/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 340 g
Tuky 79 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní polévka, kterou potěšíte nejen vegetariány. Díky cizrně je navíc příjemně sytá.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
římský kmín 2 ČL
koriandr mletý 2 ČL
vývar zeleninový 1 l
brambory 3 ks
cizrna 400 g
konzerva
škrob 1 PL
maizena
harissa 1 ČL
+ k podávání
tahini 1 PL

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty opékejte 1 cibuli a 4 stroužky česneku, nadrobno.

2

Vsypte 2 lžičky římského kmínu a 2 lžičky mletého koriandru a míchejte další minutu.

3

Přidejte 1 l zeleninového vývaru, 3 pokrájené brambory a povařte 10 minut.

4

Pak vsypte 400 g konzervu cizrny, slitou, a vařte ještě 5 minut.

5

V misce smíchejte lžíci maizeny, 100 ml zakysané smetany, lžičku harisy a lžíci sezamové pasty tahini. Vmíchejte do polévky spolu s 200 g baby špenátu a po 2 minutách vypněte. Podávejte s harisou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč