Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arabská polévka s cizrnou a špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Arabská polévka s cizrnou a špenátem

4.4/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2726 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 340 g
Tuky 79 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Příjemně pikantní polévka, kterou potěšíte nejen vegetariány. Díky cizrně je navíc příjemně sytá.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 2 PL
česnek 4 stroužky
římský kmín 2 ČL
koriandr mletý 2 ČL
vývar zeleninový 1 l
cizrna 400 g
konzerva
škrob 1 PL
maizena
harissa 1 ČL
+ k podávání

Postup

1

Na 2 lžících olivového oleje asi 3 minuty opékejte 1 cibuli a 4 stroužky česneku, nadrobno.

2

Vsypte 2 lžičky římského kmínu a 2 lžičky mletého koriandru a míchejte další minutu.

3

Přidejte 1 l zeleninového vývaru, 3 pokrájené brambory a povařte 10 minut.

4

Pak vsypte 400 g konzervu cizrny, slitou, a vařte ještě 5 minut.

5

V misce smíchejte lžíci maizeny, 100 ml zakysané smetany, lžičku harisy a lžíci sezamové pasty tahini. Vmíchejte do polévky spolu s 200 g baby špenátu a po 2 minutách vypněte. Podávejte s harisou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit
  • Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o strouhance, než začnete smažit

Zkuste si představit Vánoce bez strouhanky. Co byste dělali s kaprem nebo řízky? Tahle nenápadná, ale nepostradatelná ingredience si vydobyla pevné místo v české kuchyni – a to nejen o svátcích. Ať už jde o smažené dobroty, zahuštění...