0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné Na asi 10 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3474 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 273 g
Tuky 239 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odolejte pokušení a nenahrazujte v náplni mléčnou čokoládu za hořkou. Samotné sušenky jsou spíše hořké, a tak jim jemná chuť mléčné čokolády sluší.

Suroviny

máslo 65 g
studené
moučkový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 75 g
škrob 2.5 ČL
kakao 1 PL
holandský typ
žloutek 1 ks
poleva bílá 1 bal
Na náplň
mléčná čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 125 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. V mixéru rozmixujte máslo, moučkový cukr, mouku, škrob, kakao a žloutek. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout na alespoň 30 minut.

2 Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na sílu zhruba 3mm, vykrájejte z něj vykrajovátkem oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout.

3 Na náplň dejte čokoládu a smetanu do misky a postavte ji na hrnec s vroucí vodou. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila, spojila se smetanou a vznikla hladká hmota. Odstavte a dejte do lednice zchladnout. 

4 Sušenky postupně poslepujte po dvou zchladlou náplní a rozložte je na pracovní plochu. Čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a ozdobte jí sušenky, nechte zatuhnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit