Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládové sušenky

Odolejte pokušení a nenahrazujte v náplni mléčnou čokoládu za hořkou. Samotné sušenky jsou spíše hořké, a tak jim jemná chuť mléčné čokolády sluší.

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na asi 10 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 65 g studeného másla
    • 40 g moučkového cukru
    • 75 g hladké mouky
    • 2,5 lžičky škrobu
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 1 velký žloutek
    • 1 balení bílé čokoládové polevy 

    NA NÁPLŇ

    • 200 g mléčné čokolády
    • 125 g smetany ke šlehání 33%

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. V mixéru rozmixujte máslo, moučkový cukr, mouku, škrob, kakao a žloutek. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout na alespoň 30 minut.

2 Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na sílu zhruba 3mm, vykrájejte z něj vykrajovátkem oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout.

3 Na náplň dejte čokoládu a smetanu do misky a postavte ji na hrnec s vroucí vodou. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila, spojila se smetanou a vznikla hladká hmota. Odstavte a dejte do lednice zchladnout. 

4 Sušenky postupně poslepujte po dvou zchladlou náplní a rozložte je na pracovní plochu. Čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a ozdobte jí sušenky, nechte zatuhnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Vrstvené vaječné skleničky

Citronovo-makové bábovičky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Hostina pro koledníky

Snadné pečení – sušenky

REKLAMA

Přidat komentář