Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3474 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 273 g
Tuky 239 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Odolejte pokušení a nenahrazujte v náplni mléčnou čokoládu za hořkou. Samotné sušenky jsou spíše hořké, a tak jim jemná chuť mléčné čokolády sluší.

Suroviny

máslo 65 g
studené
moučkový cukr 40 g
mouka pšeničná hladká 75 g
škrob 2.5 ČL
kakao 1 PL
holandský typ
žloutek 1 ks
poleva bílá 1 bal
Na náplň
mléčná čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 125 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. V mixéru rozmixujte máslo, moučkový cukr, mouku, škrob, kakao a žloutek. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout na alespoň 30 minut.

2 Těsto vyválejte mezi 2 archy pečicího papíru na sílu zhruba 3mm, vykrájejte z něj vykrajovátkem oválky, rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 8–10 minut. Nechte vychladnout.

3 Na náplň dejte čokoládu a smetanu do misky a postavte ji na hrnec s vroucí vodou. Míchejte, aby se čokoláda rozpustila, spojila se smetanou a vznikla hladká hmota. Odstavte a dejte do lednice zchladnout. 

4 Sušenky postupně poslepujte po dvou zchladlou náplní a rozložte je na pracovní plochu. Čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a ozdobte jí sušenky, nechte zatuhnout. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit