Zajímavý a originální dip k nachos nebo sucharům.
Suroviny
avokádo
3
ks
limetová šťáva
2
PL
asi ze 2 limet
tabasco
1
ČL
česnek
1
stroužek
sůl
½
PL
K servírování
olivový olej
na zakápnutí
pažitka
nasekaná
nachos
nebo rýžové suchary
1 Avokáda podélně rozpulte, vyjměte pecky a oloupejte. Vložte je do mixéru spolu s česnekem, tabascem, solí a šťávou z limetek. Mixujte, dokud nevznikne lehký, krásně bledě zelený krém.
2 Přendejte krém do misky, přikryjte a dejte na chvíli zchladit. Před podáváním krém lehce pokapejte olivovým olejem a posypte nasekanou pažitkou. Servíruje se jako dip (omáčka určená k namáčení) s nachos nebo s rýžovými suchary.