0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový krém s vůní lanýžů

Bramborový krém s vůní lanýžů

3.9 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1741 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 168 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte lanýžový kaviár? Nevadí, polévku můžete ochutit i lanýžovou pastou nebo olejem.

Suroviny

brambory 800 g
varný typ C
olivový olej 100 ml
sušené houby 1 hrst
či 150g čerstvé
mléko 150 ml
či voda na namáčení hub
sůl
lanýžový kaviár
pepř
na dochucení
ocet
na dochucení

1 Sušené houby namočte do mléka nebo vody a pak je v osolené vodě uvařte doměkka; trvá to asi sedm minut. Brambory uvařte zvlášť v osolené vodě ve slupce doměkka a oloupejte je. Prolisujte je do hrnce, rozmíchejte do nich olej a přilévejte tolik vody, abyste dostali tu správnou konzistenci – polévka by měla zůstat krémová, ale tekutá. Dolaďte solí, pepřem a octem.

2 Polévku nalijte do talířů a ozdobte uvařenými houbami a lanýžovým kaviárem.

NĚCO NAVÍC
Polévku místo lanýžů krásně dotáhne i tmavý dýňový olej a nasucho opražená dýňová semínka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč