Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborový krém s vůní lanýžů

Bramborový krém s vůní lanýžů

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1741 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 168 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte lanýžový kaviár? Nevadí, polévku můžete ochutit i lanýžovou pastou nebo olejem.

Suroviny

varný typ C
olivový olej 100 ml
či 150g čerstvé
mléko 150 ml
či voda na namáčení hub
sůl
lanýžový kaviár
pepř
na dochucení
ocet
na dochucení

Postup

1

Sušené houby namočte do mléka nebo vody a pak je v osolené vodě uvařte doměkka; trvá to asi sedm minut. Brambory uvařte zvlášť v osolené vodě ve slupce doměkka a oloupejte je. Prolisujte je do hrnce, rozmíchejte do nich olej a přilévejte tolik vody, abyste dostali tu správnou konzistenci – polévka by měla zůstat krémová, ale tekutá. Dolaďte solí, pepřem a octem.

2

Polévku nalijte do talířů a ozdobte uvařenými houbami a lanýžovým kaviárem.

NĚCO NAVÍC
Polévku místo lanýžů krásně dotáhne i tmavý dýňový olej a nasucho opražená dýňová semínka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...