0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborový krém s vůní lanýžů

Bramborový krém s vůní lanýžů

3.8 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1741 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 168 g
Tuky 96 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nemáte lanýžový kaviár? Nevadí, polévku můžete ochutit i lanýžovou pastou nebo olejem.

Suroviny

brambory 800 g
varný typ C
olivový olej 100 ml
sušené houby 1 hrst
či 150g čerstvé
mléko 150 ml
či voda na namáčení hub
sůl
lanýžový kaviár
pepř
na dochucení
ocet
na dochucení

1 Sušené houby namočte do mléka nebo vody a pak je v osolené vodě uvařte doměkka; trvá to asi sedm minut. Brambory uvařte zvlášť v osolené vodě ve slupce doměkka a oloupejte je. Prolisujte je do hrnce, rozmíchejte do nich olej a přilévejte tolik vody, abyste dostali tu správnou konzistenci – polévka by měla zůstat krémová, ale tekutá. Dolaďte solí, pepřem a octem.

2 Polévku nalijte do talířů a ozdobte uvařenými houbami a lanýžovým kaviárem.

NĚCO NAVÍC
Polévku místo lanýžů krásně dotáhne i tmavý dýňový olej a nasucho opražená dýňová semínka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit