Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Žampionový krém
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 365
Do 50 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 882 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 70 g
Tuky 52 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete krémové polévky a houby, potom je žampionový krém jasnou volbou číslo jedna. Několik rozčtvrcených žampionů můžete opéct zvlášť na pánvi s kouskem másla a polévku jimi ozdobit. Luxusní žampionová polévka je skvělá jako součást obědového menu nebo ji podávejte jako rychlou a sytou večeři.

Suroviny

mléko 750 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
hobliny - na ozdobu
petrželka
na ozdobu
pepř
hrubě mletý - na ozdobu

Postup

1

Na 2 lžících másla opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí; trvá to asi dvě minuty.

2

Pak přidejte 300 g pokrájených žampionů a dvě minuty je opékejte.

3

Zaprašte lžící hladké mouky a míchejte ještě minutu.

4

Přilijte 750 ml mléka, dobře rozmíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte, osolte, opepřete a deset minut vařte.

5

Zjemněte 100 ml smetany na vaření a rozmixujte.

6

Při podávání ozdobte hoblinami parmazánu, petrželkou a hrubě mletým pepřem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč