Pokud milujete krémový polévky a houby, potom je žampionový krém jasnou volbou číslo jedna. Několik rozčtvrcených žampionů můžete opéct zvlášť na pánvi s kouskem másla a polévku jimi ozdobit.
Suroviny
máslo
2
PL
cibule
1
ks
žampiony
300
g
mléko
750
ml
sůl
pepř
smetana na vaření
100
ml
petrželka
pepř
hrubě mletý
Postup
1
Na 2 lžících másla opékejte nadrobno pokrájenou cibuli, až zesklovatí; trvá to asi dvě minuty.
2
Pak přidejte 300 g žampionů, pokrájených, a dvě minuty je opékejte.
3
Zaprašte lžící hladké mouky a míchejte ještě minutu.
4
Přilijte 750 ml mléka, dobře rozmíchejte a přiveďte k varu. Ztlumte, osolte, opepřete a deset minut vařte.
5
Zjemněte 100 ml smetany na vaření a rozmixujte.
6
Při podávání ozdobte hoblinami parmazánu, petrželkou a hrubě mletým pepřem.