
Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami
Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.
Vydání: 2018/9
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 300 g krátkých těstovin (například fusilli, penne ricce...)
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- cca 300 g jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
- 100 g mladého (baby) špenátu
- 250 g kuřecích prsních řízků, na kostičky a propečených
- 120–150 g fety či balkánského sýra, rozdrobeného
- 3 hrsti opražených vlašských ořechů
- čerstvá bazalka na ozdobení
- balzamiková redukce k podávání
- 200 g jahod, zbavených stopek a rozpůlených
- 1–2 lžíce balzamikového octa
- 80 ml panenského olivového oleje
- 1 lžíce medu (nebo podle chuti)
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.
2 Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.
3 V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.
Přidat komentář