Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Balzamikovo-jahodový salát s kuřetem a těstovinami

Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Salát

Ingredience

    • 300 g krátkých těstovin (například fusilli, penne ricce...)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 300 g jahod, zbavených stopek a nakrájených na plátky
    • 100 g mladého (baby) špenátu
    • 250 g kuřecích prsních řízků, na kostičky a propečených
    • 120–150 g fety či balkánského sýra, rozdrobeného
    • 3 hrsti opražených vlašských ořechů
    • čerstvá bazalka na ozdobení
    • balzamiková redukce k podávání

    NA ZÁLIVKU

    • 200 g jahod, zbavených stopek a rozpůlených
    • 1–2 lžíce balzamikového octa
    • 80 ml panenského olivového oleje
    • 1 lžíce medu (nebo podle chuti)

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2 Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.

3 V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Americký tortellinový salát

Rančerský těstovinový salát

Krémový okurkový těstovinový salát

Salát z těstovinové rýže s rajčaty, bazalkou a rukolou

Přidat komentář