Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3074 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 216 g
Tuky 174 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle salát si hned zamilujete. Pro vegetariány vynechte maso (můžete místo něj dát tofu) a přidejte víc sýra, špenátu a ořechů.

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké těstoviny – například fusilli, penne ricce...
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
jahody 300 g
cca, zbavených stopek a nakrájených na plátky
na kostičky a propečených
rozdrobené, lze nahradit balkánským sýrem
opražené
bazalka
čerstvá, na ozdobení
balzamico glaze
balzamiková redukce k podávání
NA ZÁLIVKU
jahody 200 g
zbavené stopek a rozpůlené
balzamikový ocet 2 PL
1–2 lžíce
olivový olej panenský 80 ml
med 1 PL
nebo podle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente podle návodu na obalu. Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte zchladnout aspoň dovlažna.

2

Na zálivku rozmixujte jahody, balzamikový ocet (nejdřív 1 lžíci a pak dolaďte) a olivový olej dohladka. Podle chuti oslaďte medem, dolaďte balzamikem, osolte a opepřete. Podle potřeby odložte do chladničky či hned použijte.

3

V míse promíchejte jahody, špenát, těstoviny, maso, sýr a ořechy. Prolijte zálivkou, ozdobte bazalkou a balzamikovou redukcí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč