Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-banánové lívance s borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1090 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 142 g
Tuky 38 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Začněte den lívanci lehoučkými jako pírko. Jen pozor, jsou prudce návykové, takže možná budete odsouzeni k jejich každodenní přípravě. Máme ovšem dojem, že žádné stížnosti se konat nebudou. Kombinaci banánů a čokolády totiž nedokáže odolat nikdo. 

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
zralý, rozmačkaný
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 250 ml
rozpuštěné + navíc na opékání
Na dokončení
tmavá čokoláda
rozpuštěná
čerstvé

Postup

1

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao. Přidejte rozmačkaný banán, vanilkový extrakt, mléko podle potřeby a rozpuštěné máslo. Umíchejte hladké hustší těsto a nechte jej 10 minut odpočinout.

2

Na středním ohni rozehřejte pánev nebo lívanečník. Vždy vymažte troškou másla, nalijte 2 lžíce těsta a lžící zformujte do malého lívanečku, na pánev se vejdou cca čtyři najednou. Opékejte 2–3 minuty, až se na těstě začnou tvořit malé bublinky. Potom opatrně otočte a opékejte z druhé strany další 2–3 minuty dozlatova. Takto postupujte do spotřebování těsta, opečené lívance mezitím udržujte v teple.

3

Lívance naservírujte na talíř, zalijte rozpuštěnou tmavou čokoládou a posypte čerstvými borůvkami.

NĚCO NAVÍC
Tyhle lívance jsou skvělé také s javorovým sirupem a nakrájeným banánem!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...