Začněte den lívanci lehoučkými jako pírko. Jen pozor, jsou prudce návykové, takže možná budete odsouzeni k jejich každodenní přípravě. Máme ovšem dojem, že žádné stížnosti se konat nebudou. Kombinaci banánů a čokolády totiž nedokáže odolat nikdo.
Suroviny
Postup
V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao. Přidejte rozmačkaný banán, vanilkový extrakt, mléko podle potřeby a rozpuštěné máslo. Umíchejte hladké hustší těsto a nechte jej 10 minut odpočinout.
Na středním ohni rozehřejte pánev nebo lívanečník. Vždy vymažte troškou másla, nalijte 2 lžíce těsta a lžící zformujte do malého lívanečku, na pánev se vejdou cca čtyři najednou. Opékejte 2–3 minuty, až se na těstě začnou tvořit malé bublinky. Potom opatrně otočte a opékejte z druhé strany další 2–3 minuty dozlatova. Takto postupujte do spotřebování těsta, opečené lívance mezitím udržujte v teple.
Lívance naservírujte na talíř, zalijte rozpuštěnou tmavou čokoládou a posypte čerstvými borůvkami.
NĚCO NAVÍC
Tyhle lívance jsou skvělé také s javorovým sirupem a nakrájeným banánem!