Jednoduchý dezert, který je tak dobrý, že zmizí dřív, než stihnete dovařit kávu.
1 Sultánky namočte na 30 minut do rumu. Troubu předehřejte na 150 °C. Malou formu na chlebíček, nejlépe o rozměrech 23 x 13 cm, vyložte pečicím papírem. Dva banány nakrájejte na špalíky široké jako dno formy a pak je podélně překrojte. Na dno formy rozetřete zlatý sirup a vyložte ho půlkami banánů řeznou stranou dolů.
2 V robotu promixujte máslo a cukr. Přidejte vejce, zbylé banány, vanilkový extrakt a znovu rozmixujte. Vmíchejte mouku, kypřicí prášek, sultánky a ořechy. Těsto opatrně navršte na banány v pečicí formě.
3 Uhlaďte a pečte 45 minut nebo až špejli zapíchnutou do těsta vytáhnete čistou. Nechte 10 minut odpočinout a pak vyklopte. Podávejte teplé i studené se šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zimní nedělní oběd(4 recepty)
- Banana Bread neboli banánový chlebíček: 7 ověřených receptů(7 receptů)