Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7084 kcal
Bílkoviny 389 g
Sacharidy 571 g
Tuky 339 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proslavený vietnamský sendvič byl inspirován francouzskou kuchyní. Když si s přípravou masa a paštiky vyhrajete, věřte, že se to na chuti projeví.

Suroviny

bageta 6 ks
světlé, střední
majonéza
jarní cibulka
nahrubo nasekaná
tence pokrájená
koriandr čerstvý
čerstvý i se stonky
sójová omáčka
k podávání
Na paštiku
odblaněná
mléko 500 ml
hroznový olej 1 PL
sůl
pepř
změklé
na vepřové
hroznový olej 1 PL
Na nakládanou zeleninu
rýžový ocet 150 ml
mrkev 3 ks
oloupaná a nakrájená na tenké nudličky (julienne)
oloupaná a nakrájená na nudličky

Postup

1

Na paštiku smíchejte játra a mléko ve skleněné nebo keramické nádobě a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny nebo i přes noc, abyste vytáhli přebytečnou krev.

2

Troubu předehřejte na 150°C. Sceďte játra a přendejte je do malého pekáčku s víkem, aby byla v jedné vrstvě. Zalijte brandy a olejem, osolte, opepřete, přiklopte a pečte dorůžova 40–50 minut, aby byla upečená, ale ne vysušená (trochu krve ve šťávě nevadí).

3

Slijte šťávu a játra rozmixujte s máslem dohladka. Přidejte smetanu, osolte, opepřete a znovu mixujte dohladka.

4

Protřete hustým sítem a v plastové uzavíratelné krabičce dejte vzniklou paštiku na 2–3 hodiny do chladničky ztuhnout (v chladu vydrží až 3 dny).

5
Na pečené vepřové předehřejte troubu na 220°C. Maso potřete olejem, řádně osolte, opepřete a v pekáči pečte 30 minut, až se začne dělat kůrčička.
6
Pak ztlumte troubu na 160°C a pečte 45–55 minut doměkka. Nechte vystydnout a poté dejte do chladničky na 2–3 hodiny vychladit.
7
Na nakládanou zeleninu dejte do rendlíku cukr, ocet, 100ml vody a 1/2 lžičky soli. Na středním plameni zahřívejte, až se cukr rozpustí. Nechte vychladnout.
8
Pak promíchejte s mrkví a chlaďte 1 hodinu (lze i přes noc). Před podáváním přimíchejte ředkev a pak sceďte.
9

Prořízněte bagetky, jednu řeznou stranu potřete majonézou a druhou tlustě paštikou.

 
10

Vepřové tence nakrájejte a naplňte do středu bagety, doplňte jarní cibulkou, bílou cibulí, koriandrem, chilli a připravenou nakládanou zeleninou. Pokapejte sójovou omáčkou a podávejte.

Apetit magazín