0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bezlepkový dort s avokádovo-banánovým krémem

Bezlepkový dort s avokádovo-banánovým krémem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5143 kcal
Bílkoviny 105 g
Sacharidy 529 g
Tuky 274 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
mouka bezlepková 160 g
pistácie 60 g
kokosový olej 60 g
vejce 6 ks
krupicový cukr 110 g
vanilkový cukr 1 bal
citronová kůra 1 ČL
Krém
avokádo 2 ks
banány 4 ks
agávový sirup 100 ml
kakao 40 g
kokosový olej 70 g
višňovice
nebo višňové aroma
višňový džem
Zdobení
sněhové pusinky
čokoládová poleva

Postup

1

Bílky vyšleháme samostatně do řídké pěny, přidáme cukr a ušleháme pevný sníh.

2

Žloutky rozšleháme metličkou s vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou.

3

Pak je zašleháme do bílků a zlehka vmícháme prosátou bezlepkovou mouku, mleté pistácie a rozehřátý kokosový olej.

4

Hmotu naplníme do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 26cm. Pečeme v troubě na 160stC asi 30minut. Po upečení necháme korpus asi 20minut chladnout ve formě a pak vyklopíme.

5

Mezitím si připravíme krém: v mixéru rozmixujeme 2 oloupaná a odpeckovaná avokada, 2 banány, postupně přidávame kakao, kokosový olej a agávový sirup. Na závěr přidáme několik kapek višňové aroma.

6

Vychladlý korpus vodorovně 2x rozřízneme. Na spodní díl rozetřeme višňovou marmeládu, položíme střední díl korpusu, rozetřeme krém a poklademe na plátky nakrájené dva banány a rozetřeme trochu krému. Položíme horní díl korpusu. Boky dortu a vrchní část potřeme krémem.

7

Trocha kokosového tuku rozmícháme s tmavou kakaovou polevou v hrnku na horké vodní lázni, naplníme pergamenový kornout a nastříkáme spirálu od středu dortu v rovnoměrných odstupech osmkrát ke kraji. Pomocí špejle projedeme polevou od kraje ke středu v rovnoměrných odstupech, takže vznikne 12 viditelných kousků.

8

Dort ozdobíme domácíme sněhovými pusinkami a necháme zatuhnout.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč