Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blesková porchetta

Blesková porchetta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Blesková porchetta

4.5/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1716 kcal
Bílkoviny 194 g
Sacharidy 27 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne! 

Suroviny

česnek 4 stroužky
nadrobno
česnek 1 palice
horizontálně přepůlená
rozmarýn 1 PL
nahrubo nasekaný + 4 snítky do pekáče
fenyklová semínka 1 PL
lehce podrcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenka 800 g
slanina 100 g
sušená
bageta
k podávání

 

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).

2

Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.

3

Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč