Blesková porchetta

Blesková porchetta

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 129 g
Cukr 39 g
Tuky 61 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne! 

Suroviny

česnek 4 stroužky
nadrobno
česnek 1
horizontálně přepůlená
rozmarýn 1 PL
nahrubo, + 4 snítky do pekáče
fenyklová semínka 1 PL
lehce podrcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenka 600 g
100 g
sušená slanina
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).

2 Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.

3 Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit