Blesková porchetta

Blesková porchetta

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 39 g
Tuky 61 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne! 

Související recepty

Suroviny

česnek 4 stroužky
nadrobno
česnek 1
horizontálně přepůlená
rozmarýn 1 PL
nahrubo, + 4 snítky do pekáče
fenyklová semínka 1 PL
lehce podrcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenka 600 g
100 g
sušená slanina
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).

2 Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.

3 Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit