0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Blesková porchetta

Blesková porchetta

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1302 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 39 g
Tuky 61 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne! 

Suroviny

česnek 4 stroužky
nadrobno
česnek 1
horizontálně přepůlená
rozmarýn 1 PL
nahrubo, + 4 snítky do pekáče
fenyklová semínka 1 PL
lehce podrcená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenka 600 g
100 g
sušená slanina
bageta
k podávání

1 Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).

2 Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.

3 Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...
Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...

Obchod Apetit