Porchetta se v Itálii tradičně dělá z celého selátka, upečená se pak krájí na kousky a podává v housce jako jídlo do ruky. My jsme se slavným receptem inspirovali, ale značně jsme ho zjednodušili. I tak vás ovšem výsledek nadchne!
Postup
Troubu předehřejte na 220°C. V misce smíchejte nadrobno nakrájený česnek, nasekaný rozmarýn, fenykl, sůl, pepř a 1 lžíci oleje. Vetřete do panenky (máte-li čas, můžete ji v chladu marinovat až 8 hodin).
Snítky rozmarýnu dejte do pekáče. Panenku zabalte do plátků slaniny (její konce zastrčte dospodu), vložte ji do pekáče a okolo rozložte půlky palic česneku, ty pokapejte zbylou lžící oleje. Pečte 40–45 minut krásně dorůžova, až teploměr zapíchnutý doprostřed masa ukáže 65°C.
Pak přendejte na prkénko a nechte asi 10 minut odpočinout, než začnete krájet. Podávejte se svou oblíbenou přílohou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů )