Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6307 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 137 g
Tuky 559 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaninovou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Tenhle salát budete dělat zas a znova...

Související recepty

Suroviny

anglická slanina 8 plátek
vinný ocet bílý 60 ml
bílý
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
baby špenát 300 g
1 ks
radicchio (červená čekanka), rozebarané listy, příp. pokrájené
hroznové víno 2 hrnky
modré, (ideálně bez semen), přepůlené
sýr 100 g
s modrou plísní
Na krutony
ciabatta 1 ks
olivový olej 2 PL

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na krutony nakrájejte ciabattu na kostky nebo ji natrhejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozprostřete na plech. Pečte asi 10 minut dozlatova. Odložte.

2 Nahrubo nakrájenou slaninu opékejte nasucho zhruba 8 minut dokřupava. Vyjměte na papírové utěrky a tuk ponechte v pánvi.

3 Prošlehejte ocet, med a hořčici, osolte a opepřete a vmíchejte k tuku v pánvi. Pomalu zašlehávejte olivový olej, až vznikne emulze, a promíchejte ji v míse se špenátem a radicchiem.

4 Salát ozdobte hroznovým vínem, rozdrobeným sýrem a vypečenou slaninou. Nakonec posypte krutony opečenými v troubě dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit