Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

Slaninovou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Tenhle salát budete dělat zas a znova...

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Salát

Ingredience

    • 8 plátků anglické slaniny
    • 60ml bílého vinného octa
    • 1 lžička medu
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 300g baby špenátu
    • 1 radicchio (červená čekanka), listy rozebrané a případně pokrájené
    • 2 hrnky bobulí modrého hroznového vína (ideálně bez semen), přepůlených
    • 100g sýra s modrou plísní

    NA KRUTONY

    • 1 ciabatta
    • 2 lžíce olivového oleje 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Na krutony nakrájejte ciabattu na kostky nebo ji natrhejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozprostřete na plech. Pečte asi 10 minut dozlatova. Odložte.

2 Nahrubo nakrájenou slaninu opékejte nasucho zhruba 8 minut dokřupava. Vyjměte na papírové utěrky a tuk ponechte v pánvi.

3 Prošlehejte ocet, med a hořčici, osolte a opepřete a vmíchejte k tuku v pánvi. Pomalu zašlehávejte olivový olej, až vznikne emulze, a promíchejte ji v míse se špenátem a radicchiem.

4 Salát ozdobte hroznovým vínem, rozdrobeným sýrem a vypečenou slaninou. Nakonec posypte krutony opečenými v troubě dozlatova. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gnocchi s růžičkovou kapustou, slaninou a oříšky

Květáková polévka s křupavou slaninou

Blesková porchetta

Kachní játra na slanině

BLT sendvič

Probuzená síla slaniny

Syté & pestré saláty

30 špenátových receptů

REKLAMA

Přidat komentář