Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou
Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou

3.5/5 Počet hodnocení: 19
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6414 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 137 g
Tuky 568 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Slaninou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou představuje neobvyklou kombinaci, kterou budete chtít dělat zas a znovu...

Související recepty

Suroviny

vinný ocet bílý 60 ml
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 2 PL
salát raddichio 1 ks
listy rozebrané a případně pokrájené
modré, bobulky ideálně bez semínek, přepůlené
Na krutony
olivový olej 2 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 220 °C. Na krutony nakrájejte ciabattu na kostky nebo ji natrhejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozprostřete na plech. Pečte asi 10 minut dozlatova. Odložte.

2

Nahrubo nakrájenou slaninu opékejte nasucho zhruba 8 minut dokřupava. Vyjměte na papírové utěrky a tuk ponechte v pánvi.

3

Prošlehejte ocet, med a hořčici, osolte a opepřete a vmíchejte k tuku v pánvi. Pomalu zašlehávejte olivový olej, až vznikne emulze, a promíchejte ji v míse se špenátem a radicchiem.

4

Salát ozdobte hroznovým vínem, rozdrobeným sýrem a vypečenou slaninou. Nakonec posypte krutony opečenými v troubě dozlatova. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín