Slaninou dostanete do kolen nejednoho odpůrce salátů! Špenátový salát s teplou slaninovou zálivkou představuje neobvyklou kombinaci, kterou budete chtít dělat zas a znovu...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 220 °C. Na krutony nakrájejte ciabattu na kostky nebo ji natrhejte, pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a rozprostřete na plech. Pečte asi 10 minut dozlatova. Odložte.
Nahrubo nakrájenou slaninu opékejte nasucho zhruba 8 minut dokřupava. Vyjměte na papírové utěrky a tuk ponechte v pánvi.
Prošlehejte ocet, med a hořčici, osolte a opepřete a vmíchejte k tuku v pánvi. Pomalu zašlehávejte olivový olej, až vznikne emulze, a promíchejte ji v míse se špenátem a radicchiem.
Salát ozdobte hroznovým vínem, rozdrobeným sýrem a vypečenou slaninou. Nakonec posypte krutony opečenými v troubě dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Probuzená síla slaniny(14 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Využijte hroznové víno naplno: Od snídaní po večeře, které překvapí!(42 receptů )