0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvková marmeláda

Borůvková marmeláda

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2640 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 630 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky jsou radostnou vzpomínkou na léto a na dětství. Tak proč si tyto vzpomínky nedopřát mnohem častěji. Ústa a ruce zababrané od borůvkové marmelády vás zaručeně vrátí do dětství. Domácí borůvková marmeláda se dokonale hodí k lahodným palačinkám a lívancům, ale dá vyniknout i mnoha koláčům a dezertům. Využijte sezónu borůvek a připravte si skvělý borůvkový džem podle jednoduchého domácího receptu.

Suroviny

borůvky 1 kg
cukr 550 g
kyselina citronová 0.5 ČL
pektogel 1 bal

Postup

1

Borůvky pečlivě probereme a opereme. Očištěné borůvky můžeme pomlít nebo podrtit ve větším hrnci.

2

Připravené borůvky zasypeme cukrem a necháme asi půl hodinku postát.

3

Borůvky s cukrem přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí – trvá to při daném množství asi 15 až 30 minut.

4

Do uvařené marmelády vmícháme pektogel s kyselinou citrónovou, rozmícháme a na malém talířku vyzkoušíme, zda kapka marmelády želíruje.

5

Hotovou borůvkovou marmeládu naplníme do čistých sklenic a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru. Otočíme zpět a necháme úplně vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit