Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovocné nigiri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 16 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1793 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 357 g
Tuky 5 g
Vláknina 73 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoce efektní sladkokyselá tečka za vaší suši party

Suroviny

rýže suši 250 g
rýžový ocet 3 PL
světlý
cukr 1 PL
sůl 1 ČL
kiwi 4 ks
mango 3 ks
řasa nori 1 plátek
nastříhaný na 16 půlcentimetrových pásků
16 kytiček vykrojených z plátků mrkve
sezamová semínka
na posypání

Postup

1

Rýži uvařte a spojte s octovým nálevem podle návodu níže. Ovoce oloupejte, kiwi a pomeranč nakrájete na tenká kolečka, případně ještě překrojte. Mango nakrájejte na tenké, zhruba dva centimetry široké plátky.

2

Opláchněte si ruce ledovou vodou a tvarujte z rýže oválky. Ozdobte je ovocem a to přitáhněte páskem z řasy nori. Navrch dejte mrkvovou kytičku a posypte ji sezamovými semínky.

Jak připravit suši rýži?

Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Pak ji nechte vychladnout.

3

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...