Ananas naslano? Ano! Bezmasá verze klasického thajského pokrmu ma hor je skvělá chuťovka k drinkům.
Suroviny
arašídový olej
1
PL
šalotka
8
ks
na tenká kolečka
arašídové máslo
2
PL
křupavé
kokosový cukr
1
PL
nebo světle hnědý třtinový cukr
sójová omáčka
3
PL
ananas
1
ks
malý, oloupaný, zbavený středu a nakrájený na plátky o velikosti sousta
limeta
1
ks
chilli paprička
1
ks
červená, na kolečka
arašídy
1
PL
pražené, nasekané
koriandr čerstvý
1
hrst
Postup
1
V pánvi rozehřejte olej na středním ohni a opečte na něm šalotku dozlatova, trvá to asi 10 minut. Zmírněte oheň a přidejte arašídové máslo, cukr, sójovou a rybí omáčku. Míchejte, aby se cukr rozpustil. Nechte zchladnout.
2
Plátky ananasu vyrovnejte na talíř a na každý kousek dejte vrchovatou lžičku směsi. Pokapejte limetovou šťávou, poklaďte chilli papričkou, špetkou arašídů a lístkem koriandru.
Recept a fotografie převzaty z Olive Magazine.