Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty

Popis receptu: 

Borůvkovo-pomerančovýchlebíček z polenty

PŘÍPRAVA 15 MINUT- PEČENÍ 60 MJNUT-PRO 8 OSOB . VELMI SNADNÉ *

Opravdový poklad z mrazáku s tolika možnostmi využití. Zamrazte ho rovnou nakrájenýna plátky.

 

 

 

Z mrazáku na stůl

Hotový a vychladlý chlebíčekobalte dvakrát potravinářskoufólii a dejte zmrazit, lze hopředem nakrájet i na plátky. Připokojové teplotě bude potřebovat3 hodiny na rozmražení.Na snídani ho nechte přes nocrozmrznout v lednici.

Autor: Bibiána Beňová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Doba přípravy:

Ingredience

    100q polenty

    200q hladké mouky

    2 lžičky kypřicího prášku

    140q krupicového cukru

    strouhaná kůra z 1 (bio)pomeranče

    140q másla, změklého

    špetka soli

    2 lžíce pomerančové šťávy

    1 vejce

    200q borůvek (mohou být i mražené)

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 160°C. Pečicím papírem vyložte jednu velkou formu (nebo2 malé) na chlebíček či srnčí hřbet.

• Polentu, mouku, kypřicí prášek, cukr,pomerančovou kuru a máslo dejte do robotua rozlmixujte tak, aby směs připomínala drobenku. Jemně osolte.

• Pomerančovou šfávu prošlehejte s vejcema vlijte k drobence. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Polovinu dejtedo formy, uhlaďte, posypte polovinu borůvek, pokryjte zbylou polovinou těsta a posypte zbylými borůvkami.

• Chlebíček pečte zhruba 1 hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá .Nechte 10 minut chladnout ve formě, vyjmětea nechte vychladnout na mřížce .

• NĚCO NAV(C Chlebíček bude skvělýi s malinami či ostružinami!

REKLAMA

Přidat komentář