boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

polenta 100 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2
krupicový cukr 140 g
sušená pomerančová kůra
máslo 140 g
změklé
sůl špetka
pomerančová šťáva 2 PL
vejce 1 ks
borůvky 200 g

Troubu předehřejte na 160°C. Pečicím papírem vyložte jednu velkou formu (nebo2 malé) na chlebíček či srnčí hřbet.

• Polentu, mouku, kypřicí prášek, cukr,pomerančovou kuru a máslo dejte do robotua rozlmixujte tak, aby směs připomínala drobenku. Jemně osolte.

• Pomerančovou šfávu prošlehejte s vejcema vlijte k drobence. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Polovinu dejtedo formy, uhlaďte, posypte polovinu borůvek, pokryjte zbylou polovinou těsta a posypte zbylými borůvkami.

• Chlebíček pečte zhruba 1 hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá .Nechte 10 minut chladnout ve formě, vyjmětea nechte vychladnout na mřížce .

• NĚCO NAV(C Chlebíček bude skvělýi s malinami či ostružinami!

Autor: bibibeno

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit