
recept
boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty
Borůvkovo-pomerančovýchlebíček z polenty
PŘÍPRAVA 15 MINUT- PEČENÍ 60 MJNUT-PRO 8 OSOB . VELMI SNADNÉ *
Opravdový poklad z mrazáku s tolika možnostmi využití. Zamrazte ho rovnou nakrájenýna plátky.
Z mrazáku na stůl
Hotový a vychladlý chlebíčekobalte dvakrát potravinářskoufólii a dejte zmrazit, lze hopředem nakrájet i na plátky. Připokojové teplotě bude potřebovat3 hodiny na rozmražení.Na snídani ho nechte přes nocrozmrznout v lednici.
Ingredience
100q polenty
200q hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
140q krupicového cukru
strouhaná kůra z 1 (bio)pomeranče
140q másla, změklého
špetka soli
2 lžíce pomerančové šťávy
1 vejce
200q borůvek (mohou být i mražené)
Příprava jídla
Troubu předehřejte na 160°C. Pečicím papírem vyložte jednu velkou formu (nebo2 malé) na chlebíček či srnčí hřbet.
• Polentu, mouku, kypřicí prášek, cukr,pomerančovou kuru a máslo dejte do robotua rozlmixujte tak, aby směs připomínala drobenku. Jemně osolte.
• Pomerančovou šfávu prošlehejte s vejcema vlijte k drobence. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Polovinu dejtedo formy, uhlaďte, posypte polovinu borůvek, pokryjte zbylou polovinou těsta a posypte zbylými borůvkami.
• Chlebíček pečte zhruba 1 hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá .Nechte 10 minut chladnout ve formě, vyjmětea nechte vychladnout na mřížce .
• NĚCO NAV(C Chlebíček bude skvělýi s malinami či ostružinami!
Přidat komentář