0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty

boruvkovo-pomerančový chlebíček z polenty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3072 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 404 g
Tuky 132 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

polenta 100 g
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2
krupicový cukr 140 g
sušená pomerančová kůra
máslo 140 g
změklé
sůl špetka
pomerančová šťáva 2 PL
vejce 1 ks
borůvky 200 g

Troubu předehřejte na 160°C. Pečicím papírem vyložte jednu velkou formu (nebo2 malé) na chlebíček či srnčí hřbet.

• Polentu, mouku, kypřicí prášek, cukr,pomerančovou kuru a máslo dejte do robotua rozlmixujte tak, aby směs připomínala drobenku. Jemně osolte.

• Pomerančovou šfávu prošlehejte s vejcema vlijte k drobence. Mixujte, dokud se vše nespojí v hladké těsto. Polovinu dejtedo formy, uhlaďte, posypte polovinu borůvek, pokryjte zbylou polovinou těsta a posypte zbylými borůvkami.

• Chlebíček pečte zhruba 1 hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde suchá .Nechte 10 minut chladnout ve formě, vyjmětea nechte vychladnout na mřížce .

• NĚCO NAV(C Chlebíček bude skvělýi s malinami či ostružinami!

Autor: bibibeno

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit