Nová registrace Zapomenuté heslo

0,0 (0x)
6. 8. 2015
Borůvkový koláč s mascarpone
Borůvkový koláč s mascarpone

  • Mascarpone promícháme se žloutkem (na 200 g mascarpone 1 žloutek) a cukrem. Je důležité míchat opatrně, aby se hmota nesrazila a zůstala krémová. Na závěr přidáme čerstvé borůvky. Při použití mražených je důležité nechat borůvky rozmrznout a vycedit šťávu. Tu můžeme svařit s cukrem do konzistence sirupu, vznikne tak borůvková omáčka, kterou štrúdl při servírování ozdobíme.
  • Takto připravenou směs naneseme na rozválený plát listového těsta, který jsme před tím potřeli rozšlehaným vejcem z vnitřní strany, důkladně zavineme, aby směs nevytekla ven, celý závin potřeme opět rozšlehaným vejcem a dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C na 15–20 minut. Závin podáváme s čerstvou šlehačkou a omáčkou z borůvek

 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 768 kcal
  • Bílkoviny 29 g
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 62 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt