Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bouchané brambory s ředkvičkami a omáčkou aïoli

Bouchané brambory s ředkvičkami a omáčkou aïoli
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Bouchané brambory s ředkvičkami a omáčkou aïoli

2.8/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4528 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 215 g
Tuky 362 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brambory coby hlavní chod? Pokud to budou tyhle bouchané, tak kdykoliv! Nejlepší jsou ovšem malé nové brambory – s čerstvými ředkvičkami a krémovou omáčkou je to hotová mana nebeská. 

Suroviny

nebo salátové, vydrhnuté
nasekaná najemno
sůl
česnek 2 stroužky
nadrcené
hořčičné semínko 1 ČL
žluté, podrcené
koriandrová semínka 2 ČL
podrcená
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej
na opečení brambor
ředkvičky 200 g
nakrájené najemno (ideálně na mandolíně)
kopr snítky
lístky otrhané
Na aïoli
česnek 2 stroužky
drcené
ze 2 citronů
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 250 ml

Postup

1

Vsypte brambory do osolené horké vody a vařte 15–20 minut, nebo dokud nejsou měkké. Slijte je a nechte chladnout. 

2

Na pánvičce rozehřejte máslo s trochou soli a opékejte na něm 5 minut zvolna cibuli dosklovita. Vsypte česnek a pár minut restujte, pak vložte semínka hořčice a koriandru a opékejte, až se rozvoní. Přidejte do pánve dijonskou hořčici, šťávu z 1 citronu a promíchejte. Přelijte obsah pánve do mísy.

3

Vychladlé brambory vysypte na čistou pracovní desku a plochou stranou nože nebo dlaní každou bramboru trochu rozplácněte. Na velkou nepřilnavou pánev nalijte trochu oleje a nechte jej rozehřát. Vsypte brambory a 10–15 minut je opékejte, až začnou mít křupavou kůrčičku. Opečené brambory vsypte na tác nebo talíř vyložený papírovou utěrkou, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

4

Mezitím připravte aïoli. Rozmixujte společně žloutky, česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř. Nechte mixér běžet na pomalou rychlost a tenkým praménkem přilévejte olivový olej, až se omáčka spojí a zhoustne.

5

Křupavé bouchané brambory dejte do mísy k máslu s cibulí a kořením, promíchejte a přihoďte plátky ředkviček. Na talíř rozetřete aïoli, navrch dejte brambory s ředkvičkami a posypte koprem.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Komentáře

01.08.2022 19:17
postupovala jsem podle recptu, ale omáčka byla celkově dost česneková a olejovitá.. no dobré to nebylo, strašně těžké jídlo.. odstraňuji z oblíbených

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč