Bramborové pyré s pastinákem

Bramborové pyré s pastinákem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2416 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 266 g
Tuky 127 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o kousek dál!

Suroviny

pastinák 750 g
oloupaný a nakrájený na kousky
brambory 750 g
oloupané a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
rozpůlené
olivový olej 3 PL
mléko 150 ml
sůl
máslo 100 g

1 V kastrolu se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm pastinák ze všech stran skoro dozlatova. Přidejte brambory a česnek, ztlumte plamen a krátce osmahněte.

2 Vše zalijte mlékem, přiveďte k varu, osolte a pod poklicí na mírném ohni uvařte doměkka. Brambory a pastinák rozšťouchejte s mlékem, v němž se vařily, a zašlehejte máslo. Pokud je potřeba, dochuťte solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit