Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové pyré s pastinákem
pyre
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové pyré s pastinákem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2416 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 266 g
Tuky 127 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o kousek dál!

Související recepty

Suroviny

oloupaný a nakrájený na kousky
oloupané a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
rozpůlené
olivový olej 3 PL
mléko 150 ml
sůl
máslo 100 g

Postup

1

V kastrolu se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm pastinák ze všech stran skoro dozlatova. Přidejte brambory a česnek, ztlumte plamen a krátce osmahněte.

2

Vše zalijte mlékem, přiveďte k varu, osolte a pod poklicí na mírném ohni uvařte doměkka. Brambory a pastinák rozšťouchejte s mlékem, v němž se vařily, a zašlehejte máslo. Pokud je potřeba, dochuťte solí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...