0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bramborové pyré s pastinákem

pyre
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové pyré s pastinákem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2416 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 266 g
Tuky 127 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o kousek dál!

Suroviny

pastinák 750 g
oloupaný a nakrájený na kousky
brambory 750 g
oloupané a nakrájené na kousky
česnek 2 stroužky
rozpůlené
olivový olej 3 PL
mléko 150 ml
sůl
máslo 100 g

1 V kastrolu se silným dnem rozpalte olej a opečte na něm pastinák ze všech stran skoro dozlatova. Přidejte brambory a česnek, ztlumte plamen a krátce osmahněte.

2 Vše zalijte mlékem, přiveďte k varu, osolte a pod poklicí na mírném ohni uvařte doměkka. Brambory a pastinák rozšťouchejte s mlékem, v němž se vařily, a zašlehejte máslo. Pokud je potřeba, dochuťte solí. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit