Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s lososem a mákem

Svěží salát inspirovaný skandinávskou kuchyní. Nadšení budete především z kombinace lahodného crème fraîche, křupavých ředkviček a máku, sušené cibule, lososa a voňavého kopru.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT12M
Vaření 0:12
Salát

Ingredience

    • 1 kg malých brambor s pěknou slupkou, vydrhnutých
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 240 g crème fraîche (nebo husté zakysané smetany)
    • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
    • 4 lžíce olivového oleje + další na pokapání
    • 5 středních ředkviček, na čtvrtky
    • 1 lžička mletého sušeného česneku
    • 1 lžička mleté sušené cibule
    • vločková sůl
    • 1 lžička nasucho opražených sezamových semínek
    • 1 lžička nemletého máku
    • 100 g plátků uzeného lososa, natrhaných na kousky
    • velká hrst kopru, nasekaného
     

Příprava jídla

1 Malé brambory nechte v celku, větší nakrájejte a dejte je do velkého hrnce se studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka, trvá to asi 10–12 minut. Slijte a nechte úplně vychladnout.

2 V míse smíchejte crème fraîche či zakysanku, citronovou kůru a 4 lžíce olivového oleje. Přidejte brambory a ředkvičky a promíchejte. Případně osolte a opepřete.

3 V malé misce smíchejte sušený česnek i cibuli, vločkovou sůl, sezam a mák. Na talíře dejte salát, na něj rozložte kousky lososa, posypte křupavou směsí z misky a nakonec i koprem. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete připravit až den dopředu a uchovat jej zakrytý v lednici. V takovém případě však kopr, posypku a lososa přidejte až těsně před servírováním.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře s čočkou a salsou verde

Tuňákové špagety alla puttanesca

Quesadilly s chorizem a cuketami

Studená polévka salmorejo

REKLAMA

Přidat komentář