V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.
Suroviny
kuřecí stehna
2
ks
celá
citron
1
ks
nakrájený na plátky
máslo
2
PL
sůl vločková
čočka černá beluga
200
g
sterilovaná z konzervy, propláchnutá, okapaná, lze nahradit předem uvařenou čočkou
Na salsu verde
hořčice dijonská
1
PL
vinný ocet červený
1
PL
olivový olej panenský
3
PL
kapary
1
PL
menší, propláchnuté a okapané
okurky nakládané
3
ks
kyselé, nejlépe malé cornichonky, nakrájené na kostičky
česnek
½
stroužku
utřený
petrželka
1
hrst
hladkolistá, nasekaná
máta
1
hrst
nasekané lístky
bazalka
1
hrst
nasekané lístky
Postup
1
Rozehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 190°C). Kuřecí stehna vložte do menšího pekáčku kůží nahoru, kolem vyskládejte natěsno plátky citronu. Na každé stehno položte plátek másla, posypte solí a pečte cca 45–50 minut, dokud nejsou stehna propečená a zlatá.
2
Připravte salsu verde. Vyšlehejte společně hořčici, ocet a olivový olej. Vmíchejte zbylé ingredience, podle potřeby dosolte. Část salsy vmíchejte do čočky. Na talíř nandejte čočku, kuře, zbývající salsu verde a plátky citronu.