Kuře s čočkou a salsou verde

Kuře s čočkou a salsou verde

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1856 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 112 g
Tuky 108 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
celá
citron 1 ks
nakrájený na plátky
máslo 2 PL
sůl vločková
čočka černá beluga 200 g
sterilovaná z konzervy, propláchnutá, okapaná, lze nahradit předem uvařenou čočkou
Na salsu verde
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej panenský 3 PL
kapary 1 PL
menší, propláchnuté a okapané
okurky nakládané 3 ks
kyselé, nejlépe malé cornichonky, nakrájené na kostičky
česnek 0.5 stroužku
utřený
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 hrst
nasekané lístky
bazalka 1 hrst
nasekané lístky

1 Rozehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 190°C). Kuřecí stehna vložte do menšího pekáčku kůží nahoru, kolem vyskládejte natěsno plátky citronu. Na každé stehno položte plátek másla, posypte solí a pečte cca 45–50 minut, dokud nejsou stehna propečená a zlatá.

2 Připravte salsu verde. Vyšlehejte společně hořčici, ocet a olivový olej. Vmíchejte zbylé ingredience, podle potřeby dosolte. Část salsy vmíchejte do čočky. Na talíř nandejte čočku, kuře, zbývající salsu verde a plátky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit