Kuře s čočkou a salsou verde

Kuře s čočkou a salsou verde

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 39 g
Cukr 18 g
Tuky 103 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
citron 1 ks
nakrájený na plátky
máslo 2 PL
sůl
mořská, vločková
200 g
černá čočka sterilovaná z konzervy, propláchnutá, okapaná, lze nahradit předem uvařenou čočkou
Na Salsu verde
hořčice 1 PL
dijonská
ocet 1 PL
červený, vinný
olivový olej 3 PL
panenský
kapary 1 PL
menší, propláchnuté a okapané
okurka 3 ks
kyselá, nejlépe malé cornichonky, nakrájené na kostičky
česnek 1 stroužek
utřený
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 hrst
nasekané lístky
bazalka 1 hrst
nasekané lístky

1 Rozehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 190°C). Kuřecí stehna vložte do menšího pekáčku kůží nahoru, kolem vyskládejte natěsno plátky citronu. Na každé stehno položte plátek másla, posypte solí a pečte cca 45–50 minut, dokud nejsou stehna propečená a zlatá.

2 Připravte salsu verde. Vyšlehejte společně hořčici, ocet a olivový olej. Vmíchejte zbylé ingredience, podle potřeby dosolte. Část salsy vmíchejte do čočky. Na talíř nandejte čočku, kuře, zbývající salsu verde a plátky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit