Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1856 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 112 g
Tuky 108 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.

Suroviny

nakrájený na plátky
sůl vločková
sterilovaná z konzervy, propláchnutá, okapaná, lze nahradit předem uvařenou čočkou
Na salsu verde
hořčice dijonská 1 PL
vinný ocet červený 1 PL
olivový olej panenský 3 PL
kapary 1 PL
menší, propláchnuté a okapané
kyselé, nejlépe malé cornichonky, nakrájené na kostičky
česnek ½ stroužku
utřený
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná
máta 1 hrst
nasekané lístky
bazalka 1 hrst
nasekané lístky

Postup

1

Rozehřejte troubu na 170°C (horkovzdušnou na 190°C). Kuřecí stehna vložte do menšího pekáčku kůží nahoru, kolem vyskládejte natěsno plátky citronu. Na každé stehno položte plátek másla, posypte solí a pečte cca 45–50 minut, dokud nejsou stehna propečená a zlatá.

2

Připravte salsu verde. Vyšlehejte společně hořčici, ocet a olivový olej. Vmíchejte zbylé ingredience, podle potřeby dosolte. Část salsy vmíchejte do čočky. Na talíř nandejte čočku, kuře, zbývající salsu verde a plátky citronu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín