Bramborový salát s lososem a mákem

Bramborový salát s lososem a mákem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2601 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 229 g
Tuky 148 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát inspirovaný skandinávskou kuchyní. Nadšení budete především z kombinace lahodného crème fraîche, křupavých ředkviček a máku, sušené cibule, lososa a voňavého kopru.

Související recepty

Suroviny

brambory 1 kg
malé, s pěknou slupkou, vydrhnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
crème fraîche 240 g
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
olivový olej 4 PL
+ trocha na pokapání
ředkvičky 5 ks
na čtvrtky
česnek sušený 1 ČL
mletý
cibule sušená 1 ČL
mletá
sůl vločková
sezamová semínka 1 ČL
nasucho opražená
mák celý 1 ČL
uzený losos 100 g
plátky natrhané na kousky
kopr 1 hrst
nasekaný

1 Malé brambory nechte v celku, větší nakrájejte a dejte je do velkého hrnce se studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka, trvá to asi 10–12 minut. Slijte a nechte úplně vychladnout.

2 V míse smíchejte crème fraîche či zakysanku, citronovou kůru a 4 lžíce olivového oleje. Přidejte brambory a ředkvičky a promíchejte. Případně osolte a opepřete.

3 V malé misce smíchejte sušený česnek i cibuli, vločkovou sůl, sezam a mák. Na talíře dejte salát, na něj rozložte kousky lososa, posypte křupavou směsí z misky a nakonec i koprem. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete připravit až den dopředu a uchovat jej zakrytý v lednici. V takovém případě však kopr, posypku a lososa přidejte až těsně před servírováním.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit