Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2601 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 229 g
Tuky 148 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát inspirovaný skandinávskou kuchyní. Nadšení budete především z kombinace lahodného crème fraîche, křupavých ředkviček a máku, sušené cibule, lososa a voňavého kopru.

Související recepty

Suroviny

malé, s pěknou slupkou, vydrhnuté
sůl
pepř
čerstvě mletý
lze nahradit hustou zakysanou smetanou
nastrouhaná
olivový olej 4 PL
+ trocha na pokapání
ředkvičky 5 ks
na čtvrtky
česnek sušený 1 ČL
mletý
mletá
sůl vločková
sezamová semínka 1 ČL
nasucho opražená
mák celý 1 ČL
plátky natrhané na kousky
kopr 1 hrst
nasekaný

Postup

1

Malé brambory nechte v celku, větší nakrájejte a dejte je do velkého hrnce se studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka, trvá to asi 10–12 minut. Slijte a nechte úplně vychladnout.

2

V míse smíchejte crème fraîche či zakysanku, citronovou kůru a 4 lžíce olivového oleje. Přidejte brambory a ředkvičky a promíchejte. Případně osolte a opepřete.

3

V malé misce smíchejte sušený česnek i cibuli, vločkovou sůl, sezam a mák. Na talíře dejte salát, na něj rozložte kousky lososa, posypte křupavou směsí z misky a nakonec i koprem. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Salát můžete připravit až den dopředu a uchovat jej zakrytý v lednici. V takovém případě však kopr, posypku a lososa přidejte až těsně před servírováním.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/8

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...