Svěží salát inspirovaný skandinávskou kuchyní. Nadšení budete především z kombinace lahodného crème fraîche, křupavých ředkviček a máku, sušené cibule, lososa a voňavého kopru.
Suroviny
Postup
Malé brambory nechte v celku, větší nakrájejte a dejte je do velkého hrnce se studenou vodou. Osolte, přiveďte k varu a vařte doměkka, trvá to asi 10–12 minut. Slijte a nechte úplně vychladnout.
V míse smíchejte crème fraîche či zakysanku, citronovou kůru a 4 lžíce olivového oleje. Přidejte brambory a ředkvičky a promíchejte. Případně osolte a opepřete.
V malé misce smíchejte sušený česnek i cibuli, vločkovou sůl, sezam a mák. Na talíře dejte salát, na něj rozložte kousky lososa, posypte křupavou směsí z misky a nakonec i koprem. Pokapejte olivovým olejem a podávejte.
NĚCO NAVÍC
Salát můžete připravit až den dopředu a uchovat jej zakrytý v lednici. V takovém případě však kopr, posypku a lososa přidejte až těsně před servírováním.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů )