0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1514 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 132 g
Tuky 70 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

brokolice 500 g
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
tvaroh 120 g
plnotučný
česnek 2
chilli paprička 1 ks
olivový olej 2 PL
strouhanka 3 PL
sůl
pepř

Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Rozmixujeme je a přendáme do mísy. Přidáme žloutky, tvaroh, prolisovaný česnek, chilli papričku pokrájenou nadrobno, olej, strouhanku, sůl a pepř a dobře promícháme.

Z bílků vyšleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do brokolicové směsi. Vytvarujeme z ní menší koule, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

Brokolicové koule pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi  20 minut.

Autor: machetka

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit