Brownies dort se šlehačkovým krémem k 15. narozeninám Apetitu

Brownies dort se šlehačkovým krémem k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (51)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Brownies korpus:

1 hrnek špaldové hladké mouky

1 lžíce holandského kakaa

4-8 lžic třtinového cukru (podle chuti)

1 lžíce kokosového oleje 

2 tabulky ( 200 g.) vysokoprocentní čokolády

½ vaničky plnotučného tvarohu

2 vejce

350-400 ml. Mléka 

Šlehačkový krém:

2 smetany na šlehání (33%) 

1 plnotučný tvaroh

3 sáčky cukru s rumovým/ vanilkovým aroma

1 sáček smetany fix

 

 

 

 

Bílky a žloutky oddělíme. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky smícháme s cukrem.

Kokosový olej rozpustíme spolu s čokoládou. K mouce přidáme mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmícháme bílky.

Dvě formy ( 18 cm, 16 cm) vyložíme pečícím papírem a kraje vymažeme olejem.

Těsto rozdělíme do obou forem a dáme péct do trouby při 180 °C cca na 40 – 50 minut ( Záleží na  troubě). Po upečení je potřeba korpusy nechat zcela vychladnout. 

Mezitím nachystáme krém. 

Šlehačku vyšleháme s cukrem a smetanou fix,nakonec přidáme tvaroh, ještě pořádně prošleháme a dáme vychladnout do lednice. 

Korpusy rozkrojíme na dvě půlky a krém vložíme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Na korpus vytvoříme po celé ploše ( “bobečky”). 

Postupu opakujeme u všech částí korpusu. Na vrchu vytvoříme bobánky také. 

Dort ozdobíme borůvkami a jahodami. Po stranách můžeme vtlačit borůvky, nebo kousky jahod. 

 

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit