

recept
o dort na obálku
Brownies dort se šlehačkovým krémem k 15. narozeninám Apetitu
Ideální kombinace šlehačkového krému a čokoládového brownies, rozhodně potěší na jazyku. Jahody a borůvky zas připomenou, že léto je již za dveřmi. Pro milovníky čokolády, rozhodně ten správný dort.
Ingredience
Brownies korpus:
1 hrnek špaldové hladké mouky
1 lžíce holandského kakaa
4-8 lžic třtinového cukru (podle chuti)
1 lžíce kokosového oleje
2 tabulky ( 200 g.) vysokoprocentní čokolády
½ vaničky plnotučného tvarohu
2 vejce
350-400 ml. Mléka
Šlehačkový krém:
2 smetany na šlehání (33%)
1 plnotučný tvaroh
3 sáčky cukru s rumovým/ vanilkovým aroma
1 sáček smetany fix
Příprava jídla
Bílky a žloutky oddělíme. Z bílků vyšleháme sníh a žloutky smícháme s cukrem.
Kokosový olej rozpustíme spolu s čokoládou. K mouce přidáme mléko, kakao, rozpuštěnou čokoládu, tvaroh, žloutky s cukrem a jako poslední jemně vmícháme bílky.
Dvě formy ( 18 cm, 16 cm) vyložíme pečícím papírem a kraje vymažeme olejem.
Těsto rozdělíme do obou forem a dáme péct do trouby při 180 °C cca na 40 – 50 minut ( Záleží na troubě). Po upečení je potřeba korpusy nechat zcela vychladnout.
Mezitím nachystáme krém.
Šlehačku vyšleháme s cukrem a smetanou fix,nakonec přidáme tvaroh, ještě pořádně prošleháme a dáme vychladnout do lednice.
Korpusy rozkrojíme na dvě půlky a krém vložíme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou většího průměru. Na korpus vytvoříme po celé ploše ( “bobečky”).
Postupu opakujeme u všech částí korpusu. Na vrchu vytvoříme bobánky také.
Dort ozdobíme borůvkami a jahodami. Po stranách můžeme vtlačit borůvky, nebo kousky jahod.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lea Macíková
7. Březen 2019 11:37