Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

Neotřelá ořechová strouhanka promění těstoviny v neobyčejný zážitek.

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 2 hrsti natrhaného nebo nakrájeného staršího bílého pečiva (např. ciabatty)
    • malá hrst ořechů (piniové oříšky, vlašské ořechy, lískové, kešú... – viz Něco navíc)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 120 ml olivového oleje
    • 4 stroužky česneku, rozmáčknuté
    • 1–3 lžičky sušených chilli papriček (drcených či v celku) nebo chilli vloček
    • po 2 snítkách čerstvého oregana a tymiánu, lístky otrhané
    • nastrouhaná kůra z 1 citronu
    • 1 hrnek zelených oliv, přepůlených
    • 60 ml bílého vína
    • 500 g těstovin bucatini
    • velká hrst lístků bazalky a kopru
    • 1 hrnek strouhaného parmazánu
    • 2–3 velká masitá rajčata, nakrájená na plátky

Příprava jídla

1 Rozehřejte pánev na středním plameni, vsypte chléb, ořechy a velmi zvolna opékejte, aby byly ořechy i pečivo dozlatova. Potom všechno rozmixujte na drobenku, osolte, opepřete a ještě krátce na 2 lžících oleje opečte.

2 Ve velké pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 80 ml olivového oleje, přisypte česnek, chilli papričky nebo vločky, oregano, tymián, citronovou kůru, špetku soli a pepře. Velmi zvolna opékejte na středním plameni zhruba 5–10 minut, potom stáhněte plamen na minimum a vmíchejte olivy, nechte ještě 5 minut opékat a přilijte víno.

3 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě al dente, slijte a trochu vody z vaření si ponechte.

Hotové těstoviny přidejte do pánve, promíchejte s vodou z vaření těstovin a nechte je ještě minutu dvě v pánvi dojít. Pak odstavte z plotny a vmíchejte bazalku a parmazán. Podávejte s plátky rajčat a posypané ořechovou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Volba ořechů je na vás, pokud použijete lískové, doporučujeme pražit je zvlášť a zbavit slupek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Salát s tuňákem a rýží

Citronové kuře s fazolkami

Letní zelenina se šunkou a polentou

REKLAMA

Přidat komentář