Bůčkové kostky po čínsku

Bůčkové kostky po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1945 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 38 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečínka, jak ji ještě neznáte.

Suroviny

bůček 500 g
libový
sójová omáčka 150 ml
med 2 PL
2 PL
hoisin
česnek 2 stroužky
drcený
rýže
orientální omáčka

Nakrájejte 500 g libovějšího bůčku na půlcentimetrové plátky (viz obrázek). Smíchejte 150 ml sójové omáčky, dvě lžíce medu, dvě lžíce omáčky hoisin a dva stroužky drceného česneku. Marinádu promíchejte s bůčkem a pečte za občasného obracení v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut doměkka. Podávejte s rýží a orientálními omáčkami.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit