0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4623 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 201 g
Tuky 331 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ještě lepší než klasický bůček s houskovým knedlíkem a zelím je přidat housku do nádivky a pečínku pak jíst s bramborovými knedlíky či bramborami a špenátem.

Suroviny

máslo 50 g
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
housky 2 ks
na kostičky a namočené ve 125 ml mléka
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
muškátový květ 1 špetka
strouhanka 100 g
sůl
pepř
kmín
bůček 750 g
kompaktní bez kosti
cibule 2 ks
velká, na kolečka + pár menších
na podlití

Postup

1

Na nádivku na lžíci másla nechte na pánvičce zesklovatět cibulky.

2

Zbývající máslo utřete s trochou soli, vmíchejte žloutky, vyždímanou housku, cibulky, špetku muškátového květu, trochu pepře, tuhý sníh z bílků a suchou strouhanku. Chcete-li, ochutnejte a dokořeňte, solte méně než obvykle.

3

Troubu zahřejte na 200 °C.

4

Kůži na mase nařízněte tak, aby zářezy tvořily drobný vzor. Maso z boku po délce nařízněte, aby vznikla kapsa. Tu i maso ze všech stran osolte a okmínujte a naplňte nádivkou a zašijte nebo spíchněte grilovací jehlou.

5

Pekáč vyložte kolečky cibule, posaďte na ně maso kůží dolů, podlijte trochou horké vody a dejte na 10 minut přiklopené péct.

6

Pak maso obraťte, přidejte celé cibule a pečte asi 90 minut. Průběžně podlévejte. Při prvním dodatečném podlévání použijte pivo, pak pokračujte s horkou vodou.

7

Cca 15–30 minut před koncem pečení odklopte. Vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout, pak nakrájejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak velcí jste pijani piva?

Tekutý chleba, zlatý mok nebo zrzek, tak u nás s láskou přezdíváme pivu. Často si bez něj neumíme představit nedělní oběd, někdo dokonce každý den. Berete ho jako prosté chutné potěšení, nebo si o něm také rádi povídáte? Své pivní znalosti...
AD
Čím letos potěšíte koledníky?
  • Zajímavosti

Čím letos potěšíte koledníky?

Jeden z největších svátků jídla a hojnosti už je za rohem, takže se už ani my nemůžeme dočkat heboučkých mazanců, sladkých beránků a vyladěných nádivek. K Velikonocům patří kromě všemožného mlsání i nadělování koledníkům. Aby vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč