0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

4.4 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4623 kcal
Bílkoviny 170 g
Sacharidy 201 g
Tuky 331 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ještě lepší než klasický bůček s houskovým knedlíkem a zelím je přidat housku do nádivky a pečínku pak jíst s bramborovými knedlíky či bramborami a špenátem.

Suroviny

máslo 50 g
jarní cibulka 3 ks
na tenká kolečka
housky 2 ks
na kostičky a namočené ve 125 ml mléka
vejce 3 ks
žloutky a bílky zvlášť
muškátový květ 1 špetka
strouhanka 100 g
sůl
pepř
kmín
bůček 750 g
kompaktní bez kosti
cibule 2 ks
velká, na kolečka + pár menších
pivo tmavé 150 ml
na podlití

1 Na nádivku na lžíci másla nechte na pánvičce zesklovatět cibulky. Zbývající máslo utřete s trochou soli, vmíchejte žloutky, vyždímanou housku, cibulky, špetku muškátového květu, trochu pepře, tuhý sníh z bílků a suchou strouhanku. Chcete-li, ochutnejte a dokořeňte, solte méně než obvykle.

2 Troubu zahřejte na 200 °C. Kůži na mase nařízněte tak, aby zářezy tvořily drobný vzor. Maso z boku po délce nařízněte, aby vznikla kapsa. Tu i maso ze všech stran osolte a okmínujte a naplňte nádivkou a zašijte nebo spíchněte grilovací jehlou.

3 Pekáč vyložte kolečky cibule, posaďte na ně maso kůží dolů, podlijte trochou horké vody a dejte na 10 minut přiklopené péct. Pak maso obraťte, přidejte celé cibule a pečte asi 90 minut. Průběžně podlévejte. Při prvním dodatečném podlévání použijte pivo, pak pokračujte s horkou vodou. Cca 15–30 minut před koncem pečení odklopte. Vyndejte z trouby a nechte trochu zchladnout, pak nakrájejte.

 

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit