Guláš na trochu jiný způsob umí zaujmout vizuálně i chuťově. Schovává se totiž pod pokličkou, kterou můžete s přehledem spořádat.
Postup
V nepřilnavém kastrolu rozpalte olej. Přidejte hovězí, trochu stáhněte oheň a za stálého promíchávání opékejte, až se maso zatáhne a zhnědne. Potom ho vyjměte a nechte v teple stranou. Do kastrolu vsypte pokrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezačne měknout; trvá to zhruba sedm minut. Pak přihoďte žampiony a další tři minuty smažte, aby krásně zezlátly. Vmíchejte rajčatové pyré i mouku a ještě minutku duste. Přilijte víno i vývar a přiveďte k varu.
Maso vraťte do kastrolu a nepřikryté vařte na nejnižším plameni asi dvě hodiny, ať je hovězí opravdu měkké a křehké. Pokud je potřeba, dolévejte horkou vodu a občas promíchněte, aby se směs nepřichytávala ke dnu. Potom obsah kastrolu přesuňte do zapékací mísy.
Rozpalte troubu na 190°C. Brambory povařte v osolené vodě jen do poloměkka (mělo by stačit přibližně deset minut). Poté je nahrubo nastrouhejte, posypte jimi maso, poklaďte kousky másla a asi půl hodiny zapékejte, aby byly brambory pěkně křupavé.