0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Guláš s bramborovou krustou

Guláš s bramborovou krustou

4.6 / 5. Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 112 g
Tuky 77 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš na trochu jiný způsob umí zaujmout vizuálně i chuťově. Schovává se totiž pod pokličkou, kterou můžete s přehledem spořádat.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kližka 500 g
na kostky
cibule 1 ks
žampiony 250 g
na plátky
rajčatová passata - pyré 1 PL
nebo protlak
mouka 1 PL
víno červené 100 ml
suché
vývar hovězí 200 ml
brambory 350 g
máslo 25 g
sůl
pepř

1V nepřilnavém kastrolu rozpalte olej. Přidejte hovězí, trochu stáhněte oheň a za stálého promíchávání opékejte, až se maso zatáhne a zhnědne. Potom ho vyjměte a nechte v teple stranou. Do kastrolu vsypte pokrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezačne měknout; trvá to zhruba sedm minut. Pak přihoďte žampiony a další tři minuty smažte, aby krásně zezlátly. Vmíchejte rajčatové pyré i mouku a ještě minutku duste. Přilijte víno i vývar a přiveďte k varu.

2Maso vraťte do kastrolu a nepřikryté vařte na nejnižším plameni asi dvě hodiny, ať je hovězí opravdu měkké a křehké. Pokud je potřeba, dolévejte horkou vodu a občas promíchněte, aby se směs nepřichytávala ke dnu. Potom obsah kastrolu přesuňte do zapékací mísy.

3Rozpalte troubu na 190°C. Brambory povařte v osolené vodě jen do poloměkka (mělo by stačit přibližně deset minut). Poté je nahrubo nastrouhejte, posypte jimi maso, poklaďte kousky másla a asi půl hodiny zapékejte, aby byly brambory pěkně křupavé.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit