Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Guláš s bramborovou krustou
Guláš s bramborovou krustou
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Guláš s bramborovou krustou

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1778 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 112 g
Tuky 77 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš na trochu jiný způsob umí zaujmout vizuálně i chuťově. Schovává se totiž pod pokličkou, kterou můžete s přehledem spořádat.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kližka 500 g
na kostky
na plátky
rajčatová passata - pyré 1 PL
nebo protlak
mouka 1 PL
suché
vývar hovězí 200 ml
sůl
pepř

Postup

1

V nepřilnavém kastrolu rozpalte olej. Přidejte hovězí, trochu stáhněte oheň a za stálého promíchávání opékejte, až se maso zatáhne a zhnědne. Potom ho vyjměte a nechte v teple stranou. Do kastrolu vsypte pokrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezačne měknout; trvá to zhruba sedm minut. Pak přihoďte žampiony a další tři minuty smažte, aby krásně zezlátly. Vmíchejte rajčatové pyré i mouku a ještě minutku duste. Přilijte víno i vývar a přiveďte k varu.

2

Maso vraťte do kastrolu a nepřikryté vařte na nejnižším plameni asi dvě hodiny, ať je hovězí opravdu měkké a křehké. Pokud je potřeba, dolévejte horkou vodu a občas promíchněte, aby se směs nepřichytávala ke dnu. Potom obsah kastrolu přesuňte do zapékací mísy.

3

Rozpalte troubu na 190°C. Brambory povařte v osolené vodě jen do poloměkka (mělo by stačit přibližně deset minut). Poté je nahrubo nastrouhejte, posypte jimi maso, poklaďte kousky másla a asi půl hodiny zapékejte, aby byly brambory pěkně křupavé.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...