Vejce a špenát se k sobě skvěle hodí!
Suroviny
baby špenát
800
g
rukola
100
g
vejce
4
ks
pažitka
2
PL
nasekaná
oregano
1
PL
parmazán
2
PL
strouhaný
vlašské ořechy
12
ks
česnek
1
stroužek
med
1
PL
vinný ocet bílý
2
PL
olivový olej extra panenský
7
PL
+ na potření pánve
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Baby špenát přelijte v cedníku vroucí vodou, běžný špenát krátce povařte. Vejce rozšlehejte v míse s parmazánem, oreganem, pažitkou, solí a pepřem. Pánev potřete olejem, zahřejte a vlijte čtvrtinu těstíčka. Rozetřete ho na placku a z obou stran opečte dozlatova. Stejně upečte další tři frittaty. Pak je nakrájejte na proužky.
2
V malém kastrůlku zahřejte med, ocet, lžíci vody a 4 lžíce oleje, aby se přísady promísily – nesmí se vařit.
3
Na 3 lžících oleje zpěňte podélně překrojený stroužek česneku. Vyhoďte ho a do pánve dejte na minutu až dvě okapaný špenát a rukolu; občas obraťte vařečkou. Lístky rozdělte na talíře, ozdobte proužky frittaty a ořechy. Pokapejte vlažnou medovou zálivkou a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- Zelené zlato, které koupíte kdykoli během roku aneb 30 ověřených receptů se špenátem v hlavní roli (31 receptů )
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )