0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

3.6/5 Počet hodnocení: 20
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10232 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 254 g
Tuky 906 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce a špenát se k sobě skvěle hodí!

Suroviny

rukola 100 g
vejce 4 ks
pažitka 2 PL
nasekaná
oregano 1 PL
strouhaný
vlašské ořechy 12 ks
česnek 1 stroužek
med 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
olivový olej extra panenský 7 PL
+ na potření pánve
sůl
pepř
čerstvě mletý

1 Baby špenát přelijte v cedníku vroucí vodou, běžný špenát krátce povařte. Vejce rozšlehejte v míse s parmazánem, oreganem, pažitkou, solí a pepřem. Pánev potřete olejem, zahřejte a vlijte čtvrtinu těstíčka. Rozetřete ho na placku a z obou stran opečte dozlatova. Stejně upečte další tři frittaty. Pak je nakrájejte na proužky.

2 V malém kastrůlku zahřejte med, ocet, lžíci vody a 4 lžíce oleje, aby se přísady promísily – nesmí se vařit.

3 Na 3 lžících oleje zpěňte podélně překrojený stroužek česneku. Vyhoďte ho a do pánve dejte na minutu až dvě okapaný špenát a rukolu; občas obraťte vařečkou. Lístky rozdělte na talíře, ozdobte proužky frittaty a ořechy. Pokapejte vlažnou medovou zálivkou a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč