Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

3.5/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10232 kcal
Bílkoviny 279 g
Sacharidy 254 g
Tuky 906 g
Vláknina 97 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce a špenát se k sobě skvěle hodí!

Suroviny

rukola 100 g
vejce 4 ks
pažitka 2 PL
nasekaná
oregano 1 PL
strouhaný
česnek 1 stroužek
med 1 PL
vinný ocet bílý 2 PL
olivový olej extra panenský 7 PL
+ na potření pánve
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Baby špenát přelijte v cedníku vroucí vodou, běžný špenát krátce povařte. Vejce rozšlehejte v míse s parmazánem, oreganem, pažitkou, solí a pepřem. Pánev potřete olejem, zahřejte a vlijte čtvrtinu těstíčka. Rozetřete ho na placku a z obou stran opečte dozlatova. Stejně upečte další tři frittaty. Pak je nakrájejte na proužky.

2

V malém kastrůlku zahřejte med, ocet, lžíci vody a 4 lžíce oleje, aby se přísady promísily – nesmí se vařit.

3

Na 3 lžících oleje zpěňte podélně překrojený stroužek česneku. Vyhoďte ho a do pánve dejte na minutu až dvě okapaný špenát a rukolu; občas obraťte vařečkou. Lístky rozdělte na talíře, ozdobte proužky frittaty a ořechy. Pokapejte vlažnou medovou zálivkou a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/1

Apetit magazín