Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z lososa a omáčka s misem

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1157 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 72 g
Tuky 65 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 30 g
oloupané, na tenké plátky, lze nahradit nakládaným
oloupaná na tenká kolečka
škrob 35 g
rostlinný olej 2 PL
losos 250 g
filety, očištěné a vykostěné
Na omáčku s masem
sójová omáčka 1 ČL
koriandr čerstvý
lístky na ozdobení

Postup

1

V rendlíku na nízkém plameni smíchejte miso, 125 ml vody a sójovku. Prohřejte. Odložte a nechte zchladnout.

2

Zázvor, šalotku, chilli a škrob potřeste v misce, aby se zelenina obalila, přebytečný škrob otřepejte. Olej zahřejte v malé nepřilnavé pánvi na vysokém plameni. Vsypte zázvorovou směs a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Osušte na kuchyňském papíru, dejte stranou. Velmi ostrým nožem nakrájejte lososa na teninké plátky. Rozdělte je na talíře, posypte opečenou směsí a koriandrem a zakapejte omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...