Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.
Suroviny
zázvor (čerstvý)
30
g
oloupané, na tenké plátky, lze nahradit nakládaným
šalotka
2
ks
oloupaná na tenká kolečka
chilli paprička
1
ks
škrob
35
g
rostlinný olej
2
PL
losos
250
g
filety, očištěné a vykostěné
Na omáčku s masem
miso pasta
2
ČL
sójová omáčka
1
ČL
koriandr čerstvý
lístky na ozdobení
Postup
1
V rendlíku na nízkém plameni smíchejte miso, 125 ml vody a sójovku. Prohřejte. Odložte a nechte zchladnout.
2
Zázvor, šalotku, chilli a škrob potřeste v misce, aby se zelenina obalila, přebytečný škrob otřepejte. Olej zahřejte v malé nepřilnavé pánvi na vysokém plameni. Vsypte zázvorovou směs a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Osušte na kuchyňském papíru, dejte stranou. Velmi ostrým nožem nakrájejte lososa na teninké plátky. Rozdělte je na talíře, posypte opečenou směsí a koriandrem a zakapejte omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Škola vaření: Carpaccio tenké jako papír (12 receptů )