0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1157 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 72 g
Tuky 65 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 30 g
oloupané, na tenké plátky, lze nahradit nakládaným
šalotka 2 ks
oloupaná na tenká kolečka
chilli paprička 1 ks
škrob 35 g
rostlinný olej 2 PL
losos 250 g
filety, očištěné a vykostěné
Na omáčku s masem
miso pasta 2 ČL
sójová omáčka 1 ČL
koriandr
lístky na ozdobení

1 V rendlíku na nízkém plameni smíchejte miso, 125 ml vody a sójovku. Prohřejte. Odložte a nechte zchladnout.

2 Zázvor, šalotku, chilli a škrob potřeste v misce, aby se zelenina obalila, přebytečný škrob otřepejte. Olej zahřejte v malé nepřilnavé pánvi na vysokém plameni. Vsypte zázvorovou směs a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Osušte na kuchyňském papíru, dejte stranou. Velmi ostrým nožem nakrájejte lososa na teninké plátky. Rozdělte je na talíře, posypte opečenou směsí a koriandrem a zakapejte omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit