Celerová polévka s cizrnou je lehká a přesto vydatná. Můžete obměňovat podle toho, komu ji servírujete. Malým strávníkům do ní dejte krutonky, velkým přidejte chilli olej.
Suroviny
Postup
Bulgur zalijte vodou v poměru 1 díl bulguru a 3 díly vody, osolte, přiveďte k varu a uvařte doměkka, trvá to zhruba 10–15 minut.
V hrnci rozehřejte olej, vsypte cibuli, celer osolte a opékejte, aby obojí začalo zlátnout a měknout, trvá to 5–7 minut. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Ztlumte plamen, vsypte cizrnu a vařte ještě 5 minut, aby se cizrna prohřála a lehce se začala rozpadat. Dochuťte solí.
Koriandr nasekejte spolu s celerovou natí nahrubo.
Plátky chleba nakrájejte na kostičky a opečte na troše oleje dozlatova a dokřupava. Osolte.
Na chilli olej zbavte chilli papričku semínek a nakrájejte spolu s česnekem nadrobno. Zvolna opékejte na oleji tak, aby česnek zezlátl. Přendejte do misky.
Polévku podávejte s bulgurem, koriandrem a celerovou natí a bílým jogurtem. Dospělí si přidají chilli olej, děti krutonky.