Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s jablečnými růžičkami zalitý karamelem

Popis receptu: 

Jemný květinový cheesecake, který zaujem vzhledem i chutí. Spojení jemného krému, jablečných růží a sladkého karamelu rozvášní Vaše chuťové pohárky.

Autor: Nikola Faltusová
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Ingredience na formu o průměru 22cm:

    Korpus: 250g sušenek Lotus + 20g na vysypání dortové formy

                  125g másla

    Náplň:  500g sýru Philadelphia

                 200g tvarohu

                 50g pískového cukru

                 50g třtinového cukru

                 200g zakysané smetany

                 2 vejce

                 ½ lusku vanilky

                 citrónová šťáva

    Karamel: 180g pískového cukru

                    60g másla

                    100ml smetany ke šlehání

    Jablečné růžičky: 5 jablek

                                 marmeláda dle chuti (já jsem použila domácí rybízovou)

                                 voda

                                 citrónová šťáva

Příprava jídla

Postup přípravy:

  1. 1) Začneme přípravou korpusu. Rozdrtíme si sušenky Lotus (250g) a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs propracujeme, aby sušenková drť byla zcela nasátá máslem.
  2.  
  3. 2) Připravíme si dortovou formu o průměru 22cm. Vymažame ji máslem a vysypeme zbylými rozdrcenými sušenkami Lotus.
  4.  
  5. 3) Směs nasypeme do připravené dortové formy, udusáme a vložíme na 45 minut do lednice.
  6.  
  7. 4) Rozehřejeme si troubu na 160°C
  8.  
  9. 5) Dalším krokem je příprava náplně. Tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový lusk a citrónovou šťávu pomalu vyšleháme a na závěr postupně přidáváme dvě vejce. Jakmile je krém hladký, necháme ho stát v pokojové teplotě 10 minut. Poté ho nalijeme do dortové formy na korpus a pečeme v troubě na 160°C. Po 15 minutách teplotu snížíme na 120°C a pečeme dál 45 minut. Po celou dobu pečení troubu neotvíráme!

Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake 2-3 hodiny pozvolna vychladnout. Poté ho zakryjeme alobalem a vložíme do lednice do druhého dne.

  1. 6) Dále si připravíme karamel. Pískový cukr nasypeme do hrnce a na mírném ohni ho za stálého míchání necháme rozpustit. Postupně přidáváme máslo a na závěr smetanu ke šlehání. Karamel přelijeme přes cedník a necháme vychladit.
  2.  
  3. 7) Omytá jablka rozkrojíme na půl, zbavíme jádřince a nakrájíme na velmi slabé půlměsíčky, které namočíme do vody s citrónem (aby nezhnědly). Vložíme do mikrovlné trouby, aby jablka změkla. Pokladame vedle sebe (kraje se překrývají), slepíme marmeládou a opatrně zarolujeme a vložíme do formy na muffiny. Pečeme 30 minut na 180°C.
  4.  
  5. 8) Následující den korpus s náplní přelijeme mírně rozehřátým karamelem a dort poklademe jablečnými růžičkami. Necháme pár minut zatuhnout a dort je připravený k podávání. Kdo má rád sladké, může ještě růžičky polít karamelem.
  6.  
  7. 9) Dobrou chuť.
REKLAMA

Přidat komentář