0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s jablečnými růžičkami zalitý karamelem

Cheesecake s jablečnými růžičkami zalitý karamelem

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Ingredience na formu o průměru 22cm:

Korpus: 250g sušenek Lotus + 20g na vysypání dortové formy

              125g másla

Náplň:  500g sýru Philadelphia

             200g tvarohu

             50g pískového cukru

             50g třtinového cukru

             200g zakysané smetany

             2 vejce

             ½ lusku vanilky

             citrónová šťáva

Karamel: 180g pískového cukru

                60g másla

                100ml smetany ke šlehání

Jablečné růžičky: 5 jablek

                             marmeláda dle chuti (já jsem použila domácí rybízovou)

                             voda

                             citrónová šťáva

Postup přípravy:

  1. 1) Začneme přípravou korpusu. Rozdrtíme si sušenky Lotus (250g) a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs propracujeme, aby sušenková drť byla zcela nasátá máslem.
  2.  
  3. 2) Připravíme si dortovou formu o průměru 22cm. Vymažame ji máslem a vysypeme zbylými rozdrcenými sušenkami Lotus.
  4.  
  5. 3) Směs nasypeme do připravené dortové formy, udusáme a vložíme na 45 minut do lednice.
  6.  
  7. 4) Rozehřejeme si troubu na 160°C
  8.  
  9. 5) Dalším krokem je příprava náplně. Tvaroh, sýr Philadelphia, zakysanou smetanu, cukr, vanilkový lusk a citrónovou šťávu pomalu vyšleháme a na závěr postupně přidáváme dvě vejce. Jakmile je krém hladký, necháme ho stát v pokojové teplotě 10 minut. Poté ho nalijeme do dortové formy na korpus a pečeme v troubě na 160°C. Po 15 minutách teplotu snížíme na 120°C a pečeme dál 45 minut. Po celou dobu pečení troubu neotvíráme!

Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme cheesecake 2-3 hodiny pozvolna vychladnout. Poté ho zakryjeme alobalem a vložíme do lednice do druhého dne.

  1. 6) Dále si připravíme karamel. Pískový cukr nasypeme do hrnce a na mírném ohni ho za stálého míchání necháme rozpustit. Postupně přidáváme máslo a na závěr smetanu ke šlehání. Karamel přelijeme přes cedník a necháme vychladit.
  2.  
  3. 7) Omytá jablka rozkrojíme na půl, zbavíme jádřince a nakrájíme na velmi slabé půlměsíčky, které namočíme do vody s citrónem (aby nezhnědly). Vložíme do mikrovlné trouby, aby jablka změkla. Pokladame vedle sebe (kraje se překrývají), slepíme marmeládou a opatrně zarolujeme a vložíme do formy na muffiny. Pečeme 30 minut na 180°C.
  4.  
  5. 8) Následující den korpus s náplní přelijeme mírně rozehřátým karamelem a dort poklademe jablečnými růžičkami. Necháme pár minut zatuhnout a dort je připravený k podávání. Kdo má rád sladké, může ještě růžičky polít karamelem.
  6.  
  7. 9) Dobrou chuť.
Autor: Nikola119

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...

Obchod Apetit