0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake se skořicí a slaným karamelem

Cheesecake se skořicí a slaným karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5233 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 456 g
Tuky 311 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
máslo 70 g
Náplň
sýr 500 g
sýr Philadelfia
100 g
plnotučný tvaroh ve vaničce
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
škrob 1 PL
krupicový cukr 100 g
krupicový cukr 120 g
máslo 30 g
smetana 130 g
33% smetana
sůl
dle chuti

Nejdříve si připravíme slaný karamel, aby stihl trochu vychladnout.

Do hrnce se silným dnem a větším průměrem nasypeme cukr a necháme samovolně rozpouštět, nemícháme!

Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a začne hnědnout - pozor na spálení, odstavíme hrnec z tepla a vhodíme na kostičky nakrájené máslo, které vmícháme metličkou, poté postupně, tak na 3x, přilijeme smetanu a osolíme.

Ještě za tepla můžeme přelít do uzaviratelné sklenice, v lednici vydrží poměrně dlouho.

Zapneme si troubu na 180°C horkovzduch a dáme do ní plech s vodou - budeme péct ve vodní lázni.

Poté si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme sušenky, které poté smícháme s rozpuštěným máslem. Směs poté natlačíme na dno dortové formy (průměr cca 18cm) a dáme do lednice vychladit - aspoň na 30minut

 

Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience by měly mít stejnou - pokojovou teplotu.

Jako první si vyšleháme philadelphii s tvarohem,  poté postupně přidáme zbytek ingrediencí a lehce je zašleháme.

Z lednice vyndáme vychlazený korpus a doprostřed něj nalijeme slaný karamel, nelijeme až do krajů.

Takto připravený korpus pak zalijeme směsí z philadelphie.

S formou lehce bouchneme o pracovní desku, abyhom sklepali případné bublinky.

Formu dobře obalíme do alobalu.

Dáme do vyhřáté trouby na plech s vodou - cca 5 - 8 minut pečeme na 180°C na horkovzduch, poté přepenem na normální pečení, teplotu necháme a takto pečeme dalších cca 30 minut - do zpevnění, ale aby se vršek ještě třásl - povrch nesmí zhnědnout!

Ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky necháme ještě hodinku.

Poté dáme vychladit do lednice min. na 4hodiny.

Vychlazený cheesecake můžeme ještě nazdobit slaným karamelem.

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč