Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake se skořicí a slaným karamelem

Popis receptu: 

Neskutečně krémový a lahodný cheesecake, který určitě stojí za to vyzkoušet. Je velice jemný a rozplývá se na jazyku, lepší jsem doma nikdy neupekla a u tohoto receptu zůstanu asi již na vždy. 

Navíc příprava je tak jednoduchá, že ji zvládně snad každý :-)

Autor: Katerina Turková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 200g sušenek (máslové nebo jaké má kdo oblíbené) + 70g másla 

    Náplň: 500g philadelphia + 100g plnotučný tvaroh ve vaničce + 4 vejce + vanilkový extrakt - lžička nebo 1 vanilkový lusk + lžíce škrobu + 100 g cukru krupice

    Slaný karamel: 120g cukru krupice, 30g másla, 130g 33% smetany, sůl dle chuti

     

Příprava jídla

Nejdříve si připravíme slaný karamel, aby stihl trochu vychladnout.

Do hrnce se silným dnem a větším průměrem nasypeme cukr a necháme samovolně rozpouštět, nemícháme!

Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a začne hnědnout - pozor na spálení, odstavíme hrnec z tepla a vhodíme na kostičky nakrájené máslo, které vmícháme metličkou, poté postupně, tak na 3x, přilijeme smetanu a osolíme.

Ještě za tepla můžeme přelít do uzaviratelné sklenice, v lednici vydrží poměrně dlouho.

Zapneme si troubu na 180°C horkovzduch a dáme do ní plech s vodou - budeme péct ve vodní lázni.

Poté si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme sušenky, které poté smícháme s rozpuštěným máslem. Směs poté natlačíme na dno dortové formy (průměr cca 18cm) a dáme do lednice vychladit - aspoň na 30minut

 

Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience by měly mít stejnou - pokojovou teplotu.

Jako první si vyšleháme philadelphii s tvarohem,  poté postupně přidáme zbytek ingrediencí a lehce je zašleháme.

Z lednice vyndáme vychlazený korpus a doprostřed něj nalijeme slaný karamel, nelijeme až do krajů.

Takto připravený korpus pak zalijeme směsí z philadelphie.

S formou lehce bouchneme o pracovní desku, abyhom sklepali případné bublinky.

Formu dobře obalíme do alobalu.

Dáme do vyhřáté trouby na plech s vodou - cca 5 - 8 minut pečeme na 180°C na horkovzduch, poté přepenem na normální pečení, teplotu necháme a takto pečeme dalších cca 30 minut - do zpevnění, ale aby se vršek ještě třásl - povrch nesmí zhnědnout!

Ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky necháme ještě hodinku.

Poté dáme vychladit do lednice min. na 4hodiny.

Vychlazený cheesecake můžeme ještě nazdobit slaným karamelem.

REKLAMA

Přidat komentář