Suroviny
Nejdříve si připravíme slaný karamel, aby stihl trochu vychladnout.
Do hrnce se silným dnem a větším průměrem nasypeme cukr a necháme samovolně rozpouštět, nemícháme!
Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a začne hnědnout - pozor na spálení, odstavíme hrnec z tepla a vhodíme na kostičky nakrájené máslo, které vmícháme metličkou, poté postupně, tak na 3x, přilijeme smetanu a osolíme.
Ještě za tepla můžeme přelít do uzaviratelné sklenice, v lednici vydrží poměrně dlouho.
Zapneme si troubu na 180°C horkovzduch a dáme do ní plech s vodou - budeme péct ve vodní lázni.
Poté si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme sušenky, které poté smícháme s rozpuštěným máslem. Směs poté natlačíme na dno dortové formy (průměr cca 18cm) a dáme do lednice vychladit - aspoň na 30minut
Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience by měly mít stejnou - pokojovou teplotu.
Jako první si vyšleháme philadelphii s tvarohem, poté postupně přidáme zbytek ingrediencí a lehce je zašleháme.
Z lednice vyndáme vychlazený korpus a doprostřed něj nalijeme slaný karamel, nelijeme až do krajů.
Takto připravený korpus pak zalijeme směsí z philadelphie.
S formou lehce bouchneme o pracovní desku, abyhom sklepali případné bublinky.
Formu dobře obalíme do alobalu.
Dáme do vyhřáté trouby na plech s vodou - cca 5 - 8 minut pečeme na 180°C na horkovzduch, poté přepenem na normální pečení, teplotu necháme a takto pečeme dalších cca 30 minut - do zpevnění, ale aby se vršek ještě třásl - povrch nesmí zhnědnout!
Ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky necháme ještě hodinku.
Poté dáme vychladit do lednice min. na 4hodiny.
Vychlazený cheesecake můžeme ještě nazdobit slaným karamelem.