Nejdříve si připravíme slaný karamel, aby stihl trochu vychladnout.
Do hrnce se silným dnem a větším průměrem nasypeme cukr a necháme samovolně rozpouštět, nemícháme!
Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a začne hnědnout - pozor na spálení, odstavíme hrnec z tepla a vhodíme na kostičky nakrájené máslo, které vmícháme metličkou, poté postupně, tak na 3x, přilijeme smetanu a osolíme.
Ještě za tepla můžeme přelít do uzaviratelné sklenice, v lednici vydrží poměrně dlouho.
Zapneme si troubu na 180°C horkovzduch a dáme do ní plech s vodou - budeme péct ve vodní lázni.
Poté si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme sušenky, které poté smícháme s rozpuštěným máslem. Směs poté natlačíme na dno dortové formy (průměr cca 18cm) a dáme do lednice vychladit - aspoň na 30minut
Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience by měly mít stejnou - pokojovou teplotu.
Jako první si vyšleháme philadelphii s tvarohem, poté postupně přidáme zbytek ingrediencí a lehce je zašleháme.
Z lednice vyndáme vychlazený korpus a doprostřed něj nalijeme slaný karamel, nelijeme až do krajů.
Takto připravený korpus pak zalijeme směsí z philadelphie.
S formou lehce bouchneme o pracovní desku, abyhom sklepali případné bublinky.
Formu dobře obalíme do alobalu.
Dáme do vyhřáté trouby na plech s vodou - cca 5 - 8 minut pečeme na 180°C na horkovzduch, poté přepenem na normální pečení, teplotu necháme a takto pečeme dalších cca 30 minut - do zpevnění, ale aby se vršek ještě třásl - povrch nesmí zhnědnout!
Ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky necháme ještě hodinku.
Poté dáme vychladit do lednice min. na 4hodiny.
Vychlazený cheesecake můžeme ještě nazdobit slaným karamelem.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 436.08 kcal
- Bílkoviny 10.33 g
- Sacharidy 38 g
- Tuky 25.92 g