Cheesecake se skořicí a slaným karamelem

Cheesecake se skořicí a slaným karamelem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5233 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 456 g
Tuky 311 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
máslo 70 g
Náplň
sýr 500 g
sýr Philadelfia
100 g
plnotučný tvaroh ve vaničce
vejce 4 ks
vanilkový extrakt 1 ks
vanilkový lusk 1 ks
škrob 1 PL
krupicový cukr 100 g
krupicový cukr 120 g
máslo 30 g
smetana 130 g
33% smetana
sůl
dle chuti

Nejdříve si připravíme slaný karamel, aby stihl trochu vychladnout.

Do hrnce se silným dnem a větším průměrem nasypeme cukr a necháme samovolně rozpouštět, nemícháme!

Jakmile je všechen cukr rozpuštěný a začne hnědnout - pozor na spálení, odstavíme hrnec z tepla a vhodíme na kostičky nakrájené máslo, které vmícháme metličkou, poté postupně, tak na 3x, přilijeme smetanu a osolíme.

Ještě za tepla můžeme přelít do uzaviratelné sklenice, v lednici vydrží poměrně dlouho.

Zapneme si troubu na 180°C horkovzduch a dáme do ní plech s vodou - budeme péct ve vodní lázni.

Poté si připravíme korpus - v mixéru rozmixujeme sušenky, které poté smícháme s rozpuštěným máslem. Směs poté natlačíme na dno dortové formy (průměr cca 18cm) a dáme do lednice vychladit - aspoň na 30minut

 

Mezitím si připravíme náplň - všechny ingredience by měly mít stejnou - pokojovou teplotu.

Jako první si vyšleháme philadelphii s tvarohem,  poté postupně přidáme zbytek ingrediencí a lehce je zašleháme.

Z lednice vyndáme vychlazený korpus a doprostřed něj nalijeme slaný karamel, nelijeme až do krajů.

Takto připravený korpus pak zalijeme směsí z philadelphie.

S formou lehce bouchneme o pracovní desku, abyhom sklepali případné bublinky.

Formu dobře obalíme do alobalu.

Dáme do vyhřáté trouby na plech s vodou - cca 5 - 8 minut pečeme na 180°C na horkovzduch, poté přepenem na normální pečení, teplotu necháme a takto pečeme dalších cca 30 minut - do zpevnění, ale aby se vršek ještě třásl - povrch nesmí zhnědnout!

Ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky necháme ještě hodinku.

Poté dáme vychladit do lednice min. na 4hodiny.

Vychlazený cheesecake můžeme ještě nazdobit slaným karamelem.

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit