Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1445 kcal
Bílkoviny 59 g
Cukr 161 g
Tuky 57 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty... 

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
quinoa 100 g
batáty 300 g
oloupaných a nakrájených na 2cm kostičky
400 g
konzerva červených fazolí scezná a propláchnutá
mrkev 1 ks
nastrouhaná nahrubo
cibule červená 1 ks
nadrobno
vejce 2 ks
středně velká
česnek 2 stroužky
malý
paprika sladká 1 ČL
mletá nebo uzená
kajenský pepř 1 ČL
koriandr hrst
nasekaný
šťáva z malé limety
sůl a pepř
olivový olej 2 PL
na opékání
K podávání
salát
z rajčat, jarní cibulky, papriky a avokáda
zakysaná smetana
klínky limety

1 Vývar přiveďte k varu, vsypte quinou a batáty a vařte asi 10 minut. Na posledních 5 minut přidejte fazole. Až batáty změknou a quinoa bude hotová, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 Všechny ostatní přísady kromě oleje vložte do mísy, přidejte vychladlou směs a šťouchadlem na brambory nebo koncem jednolitého tenčího válečku na těsto rozmačkejte (především batáty a fazole) a promíchejte. Osolte a opepřete, pak navlhčenýma rukama tvarujte 8 větších nebo 16 menších placiček. Dejte na talíř a na nejméně 45 minut odložte do chladničky.

3 Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi a na středním ohni po dávkách opékejte placičky, z každé strany 3 minuty (vždy otočte, až spodek zhnědne), podle potřeby dolijte olej. Podávejte se zakysankou, čerstvým salátkem a klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit