0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 214 g
Tuky 60 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty... 

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
quinoa 100 g
batáty 300 g
oloupané a nakrájené na 2cm kostičky
1 konzerva, scezená a propláchnutá
mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná nahrubo
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
vejce 2 ks
středně velká
česnek 2 stroužky
malé
paprika mletá uzená ½ ČL
nebo sladká
kajenský pepř ¼ ČL
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
šťáva vymačkaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
na opékání
K podávání
salát
z rajčat, jarní cibulky, papriky a avokáda
klínky

1 Vývar přiveďte k varu, vsypte quinou a batáty a vařte asi 10 minut. Na posledních 5 minut přidejte fazole. Až batáty změknou a quinoa bude hotová, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 Všechny ostatní přísady kromě oleje vložte do mísy, přidejte vychladlou směs a šťouchadlem na brambory nebo koncem jednolitého tenčího válečku na těsto rozmačkejte (především batáty a fazole) a promíchejte. Osolte a opepřete, pak navlhčenýma rukama tvarujte 8 větších nebo 16 menších placiček. Dejte na talíř a na nejméně 45 minut odložte do chladničky.

3 Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi a na středním ohni po dávkách opékejte placičky, z každé strany 3 minuty (vždy otočte, až spodek zhnědne), podle potřeby dolijte olej. Podávejte se zakysankou, čerstvým salátkem a klínky limety. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Komentáře

Petra Šťastná

Chuťově parádní, jen v mém podání se bohužel nedá mluvit o plackách :)) Ať jsem se snažil jak chtěla, výsledkem byla osmažená drť, kterou jsme nakonec snědli vidličkou. Netušíte prosím čím to?

Martina Zajícová

Kolegyně daly hlavy dohromady a shodly se, že by kámen úrazu mohl být v málo šťavnatých batátech a mrkvi, díky čemuž nebylo těsto dostatečně vlhké a soudržné. Možná by v takovém případě mohlo pomoct ještě jedno vajíčko. Další kolegyně upozornila, že problémem by mohla být i pánev, která musí být podle jejich slov opravdu "ultranepřilnavá". Držíme palce, aby příští pokus už vyšel na výbornou. M.

Kateřina Vocová

Recept v tomto poměru surovin a složení nefunguje. Nepomohly ani 2 vejce navíc, ani přidaná kukuřičná strouhanka. Super nepřilnavá pánev byla samozřejmostí. Chuťově dobré, ale placky z toho opravdu nedrží.

Martina Zajícová

Jak vidíte na fotce, tak nám fungoval na výbornou. Ale věříme, že vám se nedařilo, proto poprosím kolegyně a snad některá najde chvilku a vyzkouší ho doma znovu, ať víme, kde přesně je zakopaný pes.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč