0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1879 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 214 g
Tuky 60 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty... 

Suroviny

vývar zeleninový 500 ml
quinoa 100 g
batáty 300 g
oloupané a nakrájené na 2cm kostičky
fazole červené 400 g
1 konzerva, scezená a propláchnutá
mrkev 1 ks
malá, nastrouhaná nahrubo
cibule červená 1 ks
malá, nadrobno
vejce 2 ks
středně velká
česnek 2 stroužky
malé
paprika mletá uzená ½ ČL
nebo sladká
kajenský pepř ¼ ČL
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný
limeta 1 ks
šťáva vymačkaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
na opékání
K podávání
salát
z rajčat, jarní cibulky, papriky a avokáda
zakysaná smetana
limeta
klínky

1 Vývar přiveďte k varu, vsypte quinou a batáty a vařte asi 10 minut. Na posledních 5 minut přidejte fazole. Až batáty změknou a quinoa bude hotová, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 Všechny ostatní přísady kromě oleje vložte do mísy, přidejte vychladlou směs a šťouchadlem na brambory nebo koncem jednolitého tenčího válečku na těsto rozmačkejte (především batáty a fazole) a promíchejte. Osolte a opepřete, pak navlhčenýma rukama tvarujte 8 větších nebo 16 menších placiček. Dejte na talíř a na nejméně 45 minut odložte do chladničky.

3 Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi a na středním ohni po dávkách opékejte placičky, z každé strany 3 minuty (vždy otočte, až spodek zhnědne), podle potřeby dolijte olej. Podávejte se zakysankou, čerstvým salátkem a klínky limety. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Komentáře

Petra Šťastná

Chuťově parádní, jen v mém podání se bohužel nedá mluvit o plackách :)) Ať jsem se snažil jak chtěla, výsledkem byla osmažená drť, kterou jsme nakonec snědli vidličkou. Netušíte prosím čím to?

Martina Zajícová

Kolegyně daly hlavy dohromady a shodly se, že by kámen úrazu mohl být v málo šťavnatých batátech a mrkvi, díky čemuž nebylo těsto dostatečně vlhké a soudržné. Možná by v takovém případě mohlo pomoct ještě jedno vajíčko. Další kolegyně upozornila, že problémem by mohla být i pánev, která musí být podle jejich slov opravdu "ultranepřilnavá". Držíme palce, aby příští pokus už vyšel na výbornou. M.

Kateřina Vocová

Recept v tomto poměru surovin a složení nefunguje. Nepomohly ani 2 vejce navíc, ani přidaná kukuřičná strouhanka. Super nepřilnavá pánev byla samozřejmostí. Chuťově dobré, ale placky z toho opravdu nedrží.

Martina Zajícová

Jak vidíte na fotce, tak nám fungoval na výbornou. Ale věříme, že vám se nedařilo, proto poprosím kolegyně a snad některá najde chvilku a vyzkouší ho doma znovu, ať víme, kde přesně je zakopaný pes.

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč