Uzená paprika dodá krevetám kouřový nádech, ale můžete použít i jen tu sladkou.
Suroviny
olivový olej
60
ml
paprika uzená
1
PL
mletá
paprika sladká
1
PL
mletá
chilli paprička
1
ČL
sušená drcená
česnek
4
stroužky
drcený
citronová štáva
2
PL
krevety
24
ks
nepředvařené, vyloupané (popřípadě s ponechaným ocáskem)
limeta
klínky, k podávání
avokádo
klínky, k podávání
zakysaná smetana
k podávání
1 Olivový olej, uzenou i sladkou papriku, sušené chilli, česnek a citronovou šťávu smíchejte v misce. Vložte krevety, obalte je ve směsi a 1 hodinu marinujte v chladničce. Grilovací pánev rozehřejte na silném ohni a opékejte na ní krevety z každé strany 1–2 minuty, aby se prohřály a zrůžověly. Podávejte s chilli tortillami, salsou, plněnými papričkami, avokádem, koriandrem, zakysanou smetanou a klínky limety.