Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2860 kcal
Bílkoviny 483 g
Sacharidy 14 g
Tuky 81 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Uzená paprika dodá krevetám kouřový nádech, ale můžete použít i jen tu sladkou.

Suroviny

olivový olej 60 ml
paprika mletá uzená 1 PL
mletá
sušená drcená
česnek 4 stroužky
drcený
krevety 24 ks
nepředvařené, vyloupané (popřípadě s ponechaným ocáskem)
klínky, k podávání
klínky, k podávání
k podávání

Postup

1

Olivový olej, uzenou i sladkou papriku, sušené chilli, česnek a citronovou šťávu smíchejte v misce. Vložte krevety, obalte je ve směsi a 1 hodinu marinujte v chladničce. Grilovací pánev rozehřejte na silném ohni a opékejte na ní krevety z každé strany 1–2 minuty, aby se prohřály a zrůžověly. Podávejte s chilli tortillami, salsou, plněnými papričkami, avokádem, koriandrem, zakysanou smetanou a klínky limety.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...