Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě
Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

4/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Na cca 30 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2702258 kcal
Bílkoviny 90111 g
Sacharidy 450258 g
Tuky 83 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nelekejte se, balkánský sýr zastoupí původní mexický queso fresco se vší parádou a seženete ho všude.

Suroviny

2x 450g sklenice jalapeños, scezených a propláchnutých
okapaný, omytý, osušený a na kostičky
na poprášení
vejce 3 ks
mírně prošlehaná
polenta 200 g
na obalení
rostlinný olej
na smažení

Postup

1

Do každé papričky udělejte asi 1–2centimetrový řez a vsuňte do něj kousek sýra. Poprašte moukou, namočte do vejce a pak obalte v polentě. V pánvi rozehřejte asi centimetrovou vrstvu oleje na středním ohni. Po dávkách smažte papričky ze všech stran asi 2–3 minuty dozlatova. Osušte na papírových utěrkách.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín