0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chleba šumava od Jaji

Chleba šumava od Jaji

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4244 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 783 g
Tuky 28 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 750 g
mouka pšeničná polohrubá 375 g
voda 750 ml
vlažná
droždí 1 kostka
cukr 1 PL
kmín 2 PL
bazalka 1 PL
sušená
ocet 3 PL
Na kvásek
voda
vlažná
droždí 1 ks
mouka pšeničná hladká
cukr

Postup

1

Smícháme vše nakonec kvásek pořádně uhněteme necháme 15minut pod utěrkou a znovu uhněteme rozdělíme na dva či tři menší dáme na plech s pečícím papírem potřeme vodou se solí.

2

Trouba na 240 cca 35-40 minut pak snížíme na 190 a 20-25 minut dopékáme. Po dopečení dáme na mřížku přikryjeme horký chléb mokrou utěrkou.

3

Krájet až trochu zchladne jinak se sype

DOBROU CHUŤ

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

Autor: andousek6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit