Suroviny
mouka pšeničná hladká
750
g
mouka pšeničná polohrubá
375
g
voda
750
ml
vlažná
droždí
1
kostka
cukr
1
PL
kmín
2
PL
bazalka
1
PL
sušená
ocet
3
PL
Na kvásek
voda
vlažná
droždí
1
ks
cukr
Postup
1
Smícháme vše nakonec kvásek pořádně uhněteme necháme 15minut pod utěrkou a znovu uhněteme rozdělíme na dva či tři menší dáme na plech s pečícím papírem potřeme vodou se solí.
2
Trouba na 240 cca 35-40 minut pak snížíme na 190 a 20-25 minut dopékáme. Po dopečení dáme na mřížku přikryjeme horký chléb mokrou utěrkou.
3
Krájet až trochu zchladne jinak se sype
DOBROU CHUŤ
Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com