Krabí máslo udělejte den předem, aby se stihlo vychladit. Na stůl jej neste s teplým chlebem (právě dopečeným nebo opečeným v toustovači), na kterém se bude nádherně rozpouštět.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C. Na chléb smíchejte v míse obě mouky, vločky, sodu a sůl. Přilijte melasu, podmáslí a vařečkou promíchejte a zformujte těsto. Prohněťte ho a vytvarujte do koule. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na vrchu nařízněte do kříže a dejte péct na 30–40 minut. Při poklepání zespodu by chléb měl znít dutě. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
Na krabí máslo dejte do misky máslo, osolte a vyšlehejte elektrickým mixérem. Přidejte citronovou šťávu, kajenský pepř, polovinu krabího masa a vyšlehejte do světlé pěny. Vmíchejte chilli papričky, bylinky a zbylé krabí maso. Dochuťte.
Rozdělte máslo do mističek a dejte ztuhnout do lednice. Podávejte s chlebem.