Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šlehané krabí máslo s chlebem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2165 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 260 g
Tuky 101 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krabí máslo udělejte den předem, aby se stihlo vychladit. Na stůl jej neste s teplým chlebem (právě dopečeným nebo opečeným v toustovači), na kterém se bude nádherně rozpouštět.

Související recepty

Suroviny

máslo 100 g
změklé
sůl
kajenský pepř 1 špetka
nebo lépe krabí maso, nakrájené
červená, nadrobno
estragon 2 PL
nasekaný nadrobno, nebo hladkolistá petrželka, nasekaná nadrobno
Na chléb
+ na podsypání
mouka pšeničná celozrnná hladká 125 g
sůl 1,5 ČL
melasa 1 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Na chléb smíchejte v míse obě mouky, vločky, sodu a sůl. Přilijte melasu, podmáslí a vařečkou promíchejte a zformujte těsto. Prohněťte ho a vytvarujte do koule. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, na vrchu nařízněte do kříže a dejte péct na 30–40 minut. Při poklepání zespodu by chléb měl znít dutě. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

2

Na krabí máslo dejte do misky máslo, osolte a vyšlehejte elektrickým mixérem. Přidejte citronovou šťávu, kajenský pepř, polovinu krabího masa a vyšlehejte do světlé pěny. Vmíchejte chilli papričky, bylinky a zbylé krabí maso. Dochuťte.

3

Rozdělte máslo do mističek a dejte ztuhnout do lednice. Podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín