Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3885 kcal
Bílkoviny 312 g
Cukr 38 g
Tuky 258 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vychutnejte si tohle jídlo - stejně jako Francouzi - pěkně pooooomalu...

Suroviny

svíčková 1.5 kg
vcelku, odblaněná a čistá
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
máslo 80 g
lišky 400 g
drobné, čerstvé nebo mražené
česnek 2 stroužky
drcený
koňak 100 ml
smetana ke šlehání 350 ml

1 Předehřejte troubu na 200°C. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev se lžící oleje, vložte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Svíčkovou pak přendejte na plech a pečte v troubě 25–35 minut (podle výšky masa); po této době bude středně propečená. Maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.

2 Zatímco se maso peče, připravte houby. Rozehřejte v pánvi máslo a houby na něm osmahněte; opékejte je 6–8 minut dozlatova, pak přidejte česnek a po půl minutě zalijte koňakem. Osolte, opepřete a tekutinu svařte na polovinu. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte zhruba 5 minut na mírném ohni.

3 Maso nakrájejte na plátky a podávejte se smetanovými houbami, chřestem a brambůrkami připravenými podle následujících receptů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit