0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3885 kcal
Bílkoviny 312 g
Sacharidy 38 g
Tuky 258 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si tohle jídlo - stejně jako Francouzi - pěkně pooooomalu...

Suroviny

svíčková 1,5 kg
vcelku, odblaněná a čistá
hořčice dijonská 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
máslo 80 g
lišky 400 g
drobné, čerstvé nebo mražené
česnek 2 stroužky
drcený
koňak 100 ml
smetana ke šlehání 350 ml

1 Předehřejte troubu na 200°C. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev se lžící oleje, vložte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Svíčkovou pak přendejte na plech a pečte v troubě 25–35 minut (podle výšky masa); po této době bude středně propečená. Maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.

2 Zatímco se maso peče, připravte houby. Rozehřejte v pánvi máslo a houby na něm osmahněte; opékejte je 6–8 minut dozlatova, pak přidejte česnek a po půl minutě zalijte koňakem. Osolte, opepřete a tekutinu svařte na polovinu. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte zhruba 5 minut na mírném ohni.

3 Maso nakrájejte na plátky a podávejte se smetanovými houbami, chřestem a brambůrkami připravenými podle následujících receptů. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/6

Apetit magazín

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč