Vychutnejte si tohle jídlo - stejně jako Francouzi - pěkně pooooomalu...
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200°C. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev se lžící oleje, vložte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Svíčkovou pak přendejte na plech a pečte v troubě 25–35 minut (podle výšky masa); po této době bude středně propečená. Maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
Zatímco se maso peče, připravte houby. Rozehřejte v pánvi máslo a houby na něm osmahněte; opékejte je 6–8 minut dozlatova, pak přidejte česnek a po půl minutě zalijte koňakem. Osolte, opepřete a tekutinu svařte na polovinu. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte zhruba 5 minut na mírném ohni.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte se smetanovými houbami, chřestem a brambůrkami připravenými podle následujících receptů.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Letní francouzské menu na neděli(5 receptů )
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(117 receptů )