Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí filet pečený na hořčici se smetanovými houbami

Vychutnejte si tohle jídlo - stejně jako Francouzi - pěkně pooooomalu...

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 1,5kg hovězí svíčkové v celku, odblaněné a očištěné
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 80g másla
    • 400g drobných lišek, čerstvých nebo mražených
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 100ml francouzského koňaku
    • 350ml smetany ke šlehání 40%

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Maso potřete hořčicí, osolte a opepřete. Rozpalte velkou nepřilnavou pánev se lžící oleje, vložte maso a zprudka ho opečte ze všech stran. Svíčkovou pak přendejte na plech a pečte v troubě 25–35 minut (podle výšky masa); po této době bude středně propečená. Maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.

2 Zatímco se maso peče, připravte houby. Rozehřejte v pánvi máslo a houby na něm osmahněte; opékejte je 6–8 minut dozlatova, pak přidejte česnek a po půl minutě zalijte koňakem. Osolte, opepřete a tekutinu svařte na polovinu. Nakonec vmíchejte smetanu a vařte zhruba 5 minut na mírném ohni.

3 Maso nakrájejte na plátky a podávejte se smetanovými houbami, chřestem a brambůrkami připravenými podle následujících receptů. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s kozím sýrem a medovou zálivkou

Chřest s estragonovým dresinkem

Křupavé brambůrky s česnekem a šalvějí

Vanilkové makronky s malinovou zmrzlinou

Letní francouzské menu na neděli

Houby v kuchyni

Přidat komentář