Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronovo-makové bábovičky

Citronové bábovičky vás dostanou svojí svěží chutí. Pokud je ochutnáte ještě horké, možná se vám budou zdát moc kyselé. Věřte, že než vychladnou, citronová šťáva se v nich krásně rozleží a pak už budou jen neodolatelně dobré.

Vydání: 2015/4
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 16 báboviček
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    • 180 g hladké mouky + na formičky
    • 1/4 lžičky kypřicího prášku
    • 1/4 lžičky jedlé sody
    • 1/4 lžičky soli
    • 115 g másla, změklého + na formičky
    • 200 g krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 60 ml mléka
    • 85 ml citronové šťávy
    • najemno nastrouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1–2 lžíce nemletého máku

    NA DOKONČENÍ

    • moučkový cukr na posypání
    • marcipánová nebo čokoládová vajíčka

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl vsypte do mísy a promíchejte. 

2 V jiné míse prošlehejte máslo (pokud máte klasický robot, použijte pádlo). Přidejte cukr a mixujte, dokud směs nebude světlá a nadýchaná, po jednom přidejte vejce a vmíchejte. Snižte rychlost a postupně přisypávejte moučnou směs. Přilijte mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt, přisypte nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte. Nakonec vmíchejte mák.

3 Těsto rozdělte do báboviček a pečte zhruba 12–15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. 

4 Bábovičky nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte. Doprostřed každé naaranžujte vajíčka. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Škvarkové bochánky

Kapr na kmíně

Babiččin mazanec

Salát s vejcem

Pomalu pečená jehněčí kýta & brambory boulangère

Velikonoční nádivkové muffiny

Mrkvový dort

Čokoládové sušenky

Vrstvené vaječné skleničky

Hody, hody aneb Velké velikonoční menu

Hostina pro koledníky

Bábovka nejen na neděli

Přidat komentář