Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronovo-makové bábovičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 29
Do 20 minut Velmi snadné Na cca 16 báboviček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2831 kcal
Bílkoviny 58 g
Sacharidy 330 g
Tuky 135 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Citronové bábovičky vás dostanou svojí svěží chutí. Pokud je ochutnáte ještě horké, možná se vám budou zdát moc kyselé. Věřte, že než vychladnou, citronová šťáva se v nich krásně rozleží a pak už budou jen neodolatelně dobré.

Suroviny

+ na formičky
kypřicí prášek do pečiva ¼ ČL
sůl ¼ ČL
máslo 115 g
změklé + na formičky
vejce 2 ks
mléko 60 ml
najemno nastrouhaná z 1 citronu
vanilkový extrakt 1 ČL
mák celý 2 PL
nemletý
Na dokončení
na posypání
nebo marcipánová vajíčka

Postup

1

Troubu předehřejte na 175°C. Mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl vsypte do mísy a promíchejte.

2

V jiné míse prošlehejte máslo (pokud máte klasický robot, použijte pádlo). Přidejte cukr a mixujte, dokud směs nebude světlá a nadýchaná, po jednom přidejte vejce a vmíchejte. Snižte rychlost a postupně přisypávejte moučnou směs. Přilijte mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt, přisypte nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte. Nakonec vmíchejte mák.

3

Těsto rozdělte do báboviček a pečte zhruba 12–15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

4

Bábovičky nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte. Doprostřed každé naaranžujte vajíčka.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...