Citronové bábovičky vás dostanou svojí svěží chutí. Pokud je ochutnáte ještě horké, možná se vám budou zdát moc kyselé. Věřte, že než vychladnou, citronová šťáva se v nich krásně rozleží a pak už budou jen neodolatelně dobré.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 175°C. Mouku, kypřicí prášek, sodu a sůl vsypte do mísy a promíchejte.
2 V jiné míse prošlehejte máslo (pokud máte klasický robot, použijte pádlo). Přidejte cukr a mixujte, dokud směs nebude světlá a nadýchaná, po jednom přidejte vejce a vmíchejte. Snižte rychlost a postupně přisypávejte moučnou směs. Přilijte mléko, citronovou šťávu, vanilkový extrakt, přisypte nastrouhanou citronovou kůru a promíchejte. Nakonec vmíchejte mák.
3 Těsto rozdělte do báboviček a pečte zhruba 12–15 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
4 Bábovičky nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte. Doprostřed každé naaranžujte vajíčka.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hody, hody aneb Velké velikonoční menu(12 receptů)
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů)